Alumni Akadémia - Hogy ne legyél április bolondja, avagy hogyan lehetsz tudatos élelmiszervásárló?

Tisztelt Érdeklődő!

A Pécsi Diplomások Köre szeretettel meghívja Önt az Alumni Akadémia soron következő programjára, amelyet 2024. április 25-én tartunk az alábbi címmel:

 

Hogy ne legyél április bolondja, avagy hogyan lehetsz tudatos élelmiszervásárló?

 

21. századra már rengeteg információ elérhető az interneten a táplálkozásról és az élelmiszerekről is. A másfél órás előadás segít abban, hogy kitaláljunk a fellelhető túlzott információ labirintusból, amelyet a rohamosan fejlődő élelmiszeripar és táplálkozástudomány tár elénk nap mint nap.

Hogy ne legyél április bolondja, avagy hogyan lehetsz tudatos élelmiszervásárló?


Amiről szó lesz
  • Bevezető – Miért is táplálkozunk? Hogyan befolyásolja a táplálkozásunk az életminőségünket?
  • Hogyan lehetünk tudatos vásárlók a XXI. században? Mire kell felkészülnünk, mik a legnagyobb pénztárca rabló átverések?
  • Zabtej, kókuszzsír, frissföl, Himalájáról származó só és nyírfából való cukor. Tartósítószer mentes és / vagy minden mentes, dúsított és stb. Minek ne dőljünk be?
  • Az élelmiszercímkék megfejtése – mit jelent az élelmiszercímkén található rengeteg információ számunkra?
  • Az adalékanyagok és aromaanyagok eredete, jellemzőik és minden, amit tudni érdemes róluk.
  • Mit jelent a Superfood kifejezés, mire tehetünk Superfood bélyeget?

 

Időpont

2024.04.25.
(csütörtök)
14:00-15:30

Helyszín

Tudásközpont
Mélyföldszinti előadóterem
(7622 Pécs, Universitas utca 2/A)

Regisztráció

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Regisztrációs időszak: 2024.04.08-22.

REGISZTRÁLOK!


Alumni Akadémia - Hogy ne legyél április bolondja, avagy hogyan lehetsz tudatos élelmiszervásárló?


A regisztráció menete
  • A regisztrációs felület 2024. április 08. (hétfő) 08:00 órától lesz elérhető 2024. április 22. (hétfő) 08:00 óráig a szabad helyek függvényében. 
  • Egy e-mail címről egy regisztrációt tudunk elfogadni! 
  • Sikeres regisztrációt követően 2024.04.25-én 13:45-től a rendezvény helyszínén személyesen, a visszaigazoló email bemutatása után lehet belépni. 
  • A rendezvényre maximum 100 fő regisztrációját tudjuk elfogadni. 
  • Amennyiben nem aktív a foglalási felület, úgy a szabad helyek már elfogytak! Szíves megértésüket köszönjük. 
  • Kiemelten kérjük, ha részvételi szándékuktól elállnának, április 22-ig legyenek kedvesek jelezni a lemondást az alumni@pte.hu email címen, ezáltal biztosíthatjuk a további jelentkezők számára a felszabaduló helyeket!
  • E-mail-ben és telefonon a jelentkezés sajnos nem lehetséges! 

 

Alumni Akadémia - Hogy ne legyél április bolondja, avagy hogyan lehetsz tudatos élelmiszervásárló?


KORÁBBI ELŐADÁSok az alumni akadémián
2023. november 23. Kávékóstoló a Starbucks jóvoltából

100 regisztrált alumni vehetett részt Szemmelróth Cynthia, a Pécsi Tudományegyetem alumnájának Bevezetés a kávé világába című előadásán, melyen a kávé történetével, a Starbucks által képviselt fenntartható kávétermesztéssel, és természetesen finom kávékkal ismerkedhettek meg a résztvevők.

További részletek az univpecs.com-on

Beszámoló a kávékóstolóról

Galéria

2022. szeptember 29. Bőhm Kornél: Szó/Mágia, manipuláció

Bőhm Kornél: Szó/Mágia, manipuláció »

Beszámoló az univpecs.com-on »

Képgaléria »

 

 

2023. április 20. Tanár vagyok! És? – interaktív könyvbemutató Jocó bácsival - Őszinte vallomás pedagógiai felhanggal

 

 

Előadónk: Keczeli Viola

Keczeli Viola

A Pécsi Tudományegyetem alumnája, jelenleg az Egészségtudományi Doktori Iskola PhD hallgatója.

Keczeli Viola vagyok, a Pécsi Tudományegyetem alumnája (Dietetika BSc; Táplálkozástudományi MSc) jelenleg az Egészségtudományi Kar oktatásszervezési koordinátora, óraadója és az Egészségtudományi Doktori Iskola PhD hallgatója. A dietetikusi alapdiplomámat 2014-ben szereztem meg, mely után belekóstolhattam a szakma rejtelmeibe, mint kórházi dietetikus és élelmezésvezető, ám a tanulásvágyam visszahívott az egyetemre, ahol okleveles táplálkozástudományi szakember oklevelet szereztem, majd 2019-ben állami ösztöndíjjal megkezdhettem a doktoranduszi utamat.

Emellett az Egészségtudományi Kar munkáját segítem oktatásszervezési koordinátorként és immár több éve oktatóként.

Egyszer egy fórumon megkérdezték tőlem: „Mi az, amit különösen szeretsz a munkádban?” Erre az alábbi választ adtam:

„Hogy nagyon változatos, mindig új kihívásokkal szembesülök, nem csak azért, mert más és más minden beteg, hallgató és kliens, akikkel találkozhatok, hanem azért is mert folyton lépést kell tartanunk az állandóan fejlődő táplálkozástudománnyal.”

Talán ez a mondat kapcsolódik legjobban az áprilisi előadáshoz, és elhivatottságom bemutatásához, hiszen a rohamosan fejlődő élelmiszeripar és táplálkozástudomány és ezek marketingje mellett néha csak úgy érezzük, hogy ide-oda kapkodjuk a fejünket melyik terméket is válasszuk a polcokról.

Alumni Akadémia - Hogy ne legyél április bolondja, avagy hogyan lehetsz tudatos élelmiszervásárló?

Mivel tehetünk többet az egészségünkért, úgy, hogy még a pénztárcánkat sem rabolják ki? Ezekben a kérdésekben is tudok majd segíteni az előadással.

Annak nagyon örülök, hogy hazánkban is kezd felértékelődni az egészséges táplálkozás, az egészséges életmód fogalma.

Egyre többen ismerik fel azt, hogy a prevenció, azaz a megelőzés mennyire fontos, bizonyos betegségek előfordulását, mint például a kettes típusú cukorbetegség csökkenthetjük, ha odafigyelünk az étkezésünkre, életmódunkra.

A gond az, hogy rengeteg félrevezető, hamis és kizárólag marketing szemléletű információhoz jutnak hozzá az internet közvetítésével az emberek, melyeknek megcáfolása és eloszlatása nekünk, képzett szakembereknek lesz a fontos küldetése, hiteles, elfogadott, tudományos tényekre alapozva.