TAGJAINK SZÁMA: 25666 FŐ
  • Végzett hallgatóink 97,24%-a ajánlaná az egyetemet barátainak, ismerőseinek

  • Végzett hallgatóink 79,45%-a végez saját vagy kapcsolódó szakterületének megfelelő munkát

  • "PTE-s hallgatónak lenni a legjobb dolog a világon."

  • Díszoklevél igénylés

  • PTE-s diplomával, amerre csak szeretnél!

  • "Aki egyszer PTE-s diák volt, mindig az marad!"

  • "Büszke vagyok arra, hogy Pécsen szereztem diplomát"

  • "Gyönyörű város, nívós egyetem, sok lehetőséggel"

A PTE már a harmadik legerősebb magyar egyetem!

Megjelent a legfrissebb egyetemi-főiskolai rangsor, a HVG felsőoktatási különszáma. A Pécsi Tudományegyetem (PTE) tovább javítva korábbi, előkelő pozícióin, ezúttal a harmadik legerősebb hazai felsőoktatási intézménynek bizonyult. Ráadásul a pécsi egyetem két kara is bekerült a karok top tízes rangsorába, a Bölcsészettudományi és az Általános Orvostudományi Kar is az élmezőnyben található a karok összevetésében.
Az összesített intézményi és kari rangsor az idén is a hallgatói és az oktatói rangsorokból állt össze. A rangsor készítői figyelembe vették a hallgatók számát, a tudományos fokozatot szerzett oktatók számát és arányát, a tudományos fokozattal bíró oktatókra jutó hallgatók számát, és az MTA-címeket szerzett oktatók arányát. Felhasználták az elsőhelyes jelentkezők számát, a felvettek pontátlagát, a nyelvvizsgával felvettek arányát, illetve a középiskolai versenyen helyezettek számát – írja az Eduline.
 
A pécsi egyetem – javítva a korábbi években elért helyezésén – a 2017-es különszámban a harmadik helyen végzett az összesített rangsorban. „A Pécsi Tudományegyetem viszont azért került előkelő helyre, mert oktatói adatai alapján e rangsorban a dobogóra került...” – emeli ki a HVG felsőoktatási kiadványa, utalva a PTE kiváló oktatói mutatóira. Ráadásul a kari összevetésben is szép eredményeket tud felmutatni a pécsi egyetem, hiszen két kara, a Bölcsészettudományi és az Általános Orvostudományi Kar is bekerült a legjobb tízbe a karok listáján.
 
Berke Gyula, a Pécsi Tudományegyetem oktatási rektorhelyettese a rangsorral kapcsolatban kifejtette: „Az egyetem vezetése évekkel ezelőtt stratégiai célkitűzésként határozta meg az oktatói kiválóság továbbfejlesztését. Örömünkre szolgál, hogy a befektetett munka és energia most, e rangsor eredményeiben, és persze a hallgatói visszajelzésekben visszaigazolódni látszik. Így méltó módon érkezhetünk el a pécsi egyetemalapítás 650., jubileumi évéhez, 2017-hez.” – hangsúlyozta a rektorhelyettes.
 
További részletek itt érhetőek el:
http://eduline.hu/felsooktatas/2016/11/17/HVG_felsooktatasi_rangsor_2017_ZZ697X