TAGJAINK SZÁMA: 26698 FŐ
  • Végzett hallgatóink 97,24%-a ajánlaná az egyetemet barátainak, ismerőseinek

  • Végzett hallgatóink 79,45%-a végez saját vagy kapcsolódó szakterületének megfelelő munkát

  • "PTE-s hallgatónak lenni a legjobb dolog a világon."

  • Díszoklevél igénylés

  • PTE-s diplomával, amerre csak szeretnél!

  • "Aki egyszer PTE-s diák volt, mindig az marad!"

  • "Büszke vagyok arra, hogy Pécsen szereztem diplomát"

  • "Gyönyörű város, nívós egyetem, sok lehetőséggel"

EGYETEM+VÁROS

Közös javaslatok a szolgáltatásfejlesztésre, szinergia a sport terén és a hallgatói munkavállalási lehetőségek tárházának bővítése.

Miseta Attila, a PTE hétfőtől regnáló rektora Hoppál Péter országgyűlési képviselővel a professzor mandátumának harmadik napján folytatott egyeztetést.

„Azon dolgozunk, hogy hogyan koordináljuk hatékonyabban a város és az egyetem együttműködését. Néhány apró lépést már meg is beszéltünk, az elkövetkezendő hetekben ezek kivitelezése is megtörténik majd.” - jelentette ki a rektor. „Áttekintettük a lehetséges új együttműködési pontokat, és ezekben olyan új paradigmával kecsegtető programokat találtunk, melyek valóban érdemben járulhatnának hozzá ahhoz, hogy mind a város mind az egyetem, nagyobb léptékben fejődhessen. A feltételek eddig is adottak voltak, de most fontos programok deklarálása történt, melyek érdemi, tartalmi, operatív együttműködést jelentenek.” - tette hozzá Hoppál Péter.

„Meggyőződésem, hogy az egyetemen és az egyetemen kívül a városban számos tehetség van, akiket azokon a területeken kell alkalmazni, ahol ki tudják élni tudásukat és még örömüket is lelik benne. Arra kell törekedni, hogy minden egyetemi dolgozó és minden pécsi megtalálja azt a kibontakozási lehetőséget, amelyben a legsikeresebb lehet.” - összegezte Miseta Attila az első irányvonalat.

Az egyetem és város közötti sportszinergia kimunkálásán is dolgozni fognak. Kiemelték, hogy fontos, hogy a sport facilitások fenntarthatók is legyenek. Mindkét fél meggyőződése, hogy a szinergia is erősítené a pécsi öntudatot.

A hallgatói munkalehetőségek tárházának bővítése is kiemelt pont, ezzel is próbálják itt tartani a PTE volt hallgatóit a régióban. Miseta Attila rektor arra is utalt, hogy új irányok és lehetőségek nyílhatnak meg abból kifolyólag is, ha az alkalmazott kutatásokkal foglalkozó dolgozóknak lehetőségük van összekapcsolódni a helyi ipari szereplőkkel.

A sajtótájékoztató másnapján, július 5-én tervezik a munkabiztosságok létrehozását a város és az egyetem delegáltjaiból.

Forrás:http://univpecs.com