TAGJAINK SZÁMA: 25557 FŐ
  • Végzett hallgatóink 97,24%-a ajánlaná az egyetemet barátainak, ismerőseinek

  • Végzett hallgatóink 79,45%-a végez saját vagy kapcsolódó szakterületének megfelelő munkát

  • "PTE-s hallgatónak lenni a legjobb dolog a világon."

  • Díszoklevél igénylés

  • PTE-s diplomával, amerre csak szeretnél!

  • "Aki egyszer PTE-s diák volt, mindig az marad!"

  • "Büszke vagyok arra, hogy Pécsen szereztem diplomát"

  • "Gyönyörű város, nívós egyetem, sok lehetőséggel"

Halmai-Nagy Róbert új kihívások elé néz

Október elsejétől az Emberi Erőforrások Minisztériumának közművelődési osztályán dolgozik Halmai-Nagy Róbert. A szekszárdi Babits Mihály Kulturális Központ volt igazgatója nagyon szép és mozgalmas időszaknak nevezte azt a két és fél évet, amelyet az intézmény élén töltött. Mint elmondta, hosszabb távra tervezte itteni életét és munkáját, de a sors másként döntött. Egy nagyon jól működő intézményt vett át 2014-ben, ahol lehetősége volt arra, hogy megvalósíthassa szakmai célkitűzéseit. Úgy érzi, sikerrel járt, és bízik abban, hogy kollégái folytatják majd, amit elkezdett.
 A fővárosba költözik Halmai-Nagy Róbert. A szekszárdi Babits kulturális központ volt igazgatója a szakterületén dolgozik tovább. 

- Október elsejétől az Emberi Erőforrások Minisztériumának közművelődési osztályán dolgozik. Hogyan értékeli a Szekszárdon
eltöltött éveket?

- Nagyon szép és mozgalmas volt az elmúlt két és fél év. Hosszabb távra terveztem az itteni életemet és a munkámat, de a sors másként döntött - annyit elárulok, hogy örömteli magánéleti ok szólt közbe. Egy nagyon jól működő intézményt vettem át 2014-ben, ahol lehetőségem volt arra, hogy megvalósíthassam azokat a szakmai célkitűzéseket és átalakításokat, amelyeket terveztem. Úgy érzem, sikerrel jártam, bár a látványos eredmények és változások igazán az idén kezdték éreztetni a hatásukat. Bízom abban, hogy kollégáim sikerrel folytatják majd, amit elkezdtem.

Halmai-Nagy Róbert elmondta azt is, hogy Szekszárd szerethető város, ahol szerethető - s bár maguk erről kevésbé pozitívan vélekednek -, befogadó emberek élnek. Nagyon tetszett a városban, hogy erősek és aktívak a civilek, egyesületek, különösen a kulturális területen mozgók. Hozzá legközelebb az irodalmi jellegű alkotócsoportok álltak, s bár nem szívesen emeli ki egyiket sem, a PAD-ot külön meg kell említeni. A munka szempontjából az idei év különösen mozgalmas volt, mivel jóval több rendezvény szervezésében és rendezésében vett részt a Babits, mint bármikor máskor, és mindezt ugyanazzal a dolgozói létszámmal oldották meg, mint máskor.

Büszke rá, hogy ebben a helyzetben is sikerült helytállni, és a város önkormányzata is meg volt elégedve a munkájukkal. A sok esemény, rendezvény miatt a közművelődési munka egy kicsit háttérbe szorult, de reméli, hogy a jövőben intenzívebben tudnak foglalkozni a házban működő közösségekkel, hiszen az
intézménynek ez a fő feladata.

A búcsúzó igazgató elmondta azt is, hogy hamar megszokott itt, és otthon érezte magát a tolnai megyeszékhelyen. Így aztán, ahogy a szólás tartja, egyik szeme sír, a másik nevet, mert nem szívesen hagyja itt Szekszárdot, ugyanakkor vonzza az új munka és az új kihívások, amelyek a fővárosban várnak rá. A Szekszárdon töltött évek mindig is meghatározóak lesznek a számára, és természetesen nem felejti el sem a várost, sem az itt szerzett barátokat, kollégákat. Szavak helyett pedig beszéljenek a tettek: már le is foglalta a szállást a 2017-es szüreti napokra.


Forrás: Tolnai Népújság (2016.09.22.)