TAGJAINK SZÁMA: 25666 FŐ
  • Végzett hallgatóink 97,24%-a ajánlaná az egyetemet barátainak, ismerőseinek

  • Végzett hallgatóink 79,45%-a végez saját vagy kapcsolódó szakterületének megfelelő munkát

  • "PTE-s hallgatónak lenni a legjobb dolog a világon."

  • Díszoklevél igénylés

  • PTE-s diplomával, amerre csak szeretnél!

  • "Aki egyszer PTE-s diák volt, mindig az marad!"

  • "Büszke vagyok arra, hogy Pécsen szereztem diplomát"

  • "Gyönyörű város, nívós egyetem, sok lehetőséggel"

Megható Pedagógusnapi Ünnepség

2016. június 4-én tartotta a Pécsi Tudományegyetem a hagyományos pedagógusnapi ünnepi szenátusi ülését. Az ünnepség helyszíne azonban messze nem volt hagyományos, hiszen a Kodály Központ csodálatos hangversenytermében találkozhattak a jogelőd intézményekben 50, 60 és 65 éve* diplomát szerzett egykori hallgatók. Dr. Bódis József rektor úr - köszöntőjét követően – adta át az arany, gyémánt és vas diplomákat pedagógus tanítóknak, tanároknak, a műszaki pályáról pedig épületgépész és vegyipari gépész szaktechnikusoknak.

Az ünnepi műsort a Pécsi Tudományegyetem Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium és Szakközépiskola növendékei adták, Balásy Szabolcs tanár úr vezetésével. Garai Gábor Bizalom c. versét Bánki Beni és Balaskó Bence adták elő, majd Birkenstock Rebeka énekelte Cserháti Zsuzsa Kicsi gyere velem c. számát. Végül a Babits Kamara Kórus előadásában Andrew L. Webber az Operaház Fantomja c. musicaléből az All I ask of you című dalrészletet hallhattuk.
 
Személyesen 134 fő vehetett át arany-, 42 fő pedig gyémánt díszoklevelet. Dobosy Zoltánné Tóth Erzsébet és Lamm Jánosné Nagy Borbála általános iskolai tanítók részére vas oklevelet adott át egyetemünk rektora.
 
Az ünnepség végén átadásra kerültek az Arany Katedra díjak és a rektori dicséretek is. Valamint 3 oktatónk részesült Magyar Felsőoktatás Emlékplakett kitüntetésben: Éliás Zsuzsanna, az ETK főiskolai docense, Józsa Rita, a TTK egyetemi tanára, valamint Menyhei Gábor a Klinikai Központ Érsebészeti Klinika egyetemi tanára.
 
Az ünnepséget állófogadás zárta és minden kedves egykori hallgatónk átvehette az ALUMNI magazint, valamint regisztrálhatott a Pécsi Diplomások Köre öregdiák szervezetbe.
 
A díszoklevelet átvevők részére jelezzük, hogy számukra az Alumni Iroda június hónapban egy emlékfotót küld postán.
 
 
*
Diplomaszerzésének 50 éves jubileuma alkalmából ARANY,
60 éves jubileuma alkalmából GYÉMÁNT,
65 éves jubileuma alkalmából VAS,
70 éves jubileuma alkalmából RUBIN,
75 éves jubileuma alkalmából GRÁNIT oklevél adományozható.
 
A díszokleveleket a végzett hallgatók a PTE által online elérhető adatlapon térítésmentesen igényelhetik, a díszoklevél automatikusan, tehát az egyetem önálló eljárása alapján nem jár.