TAGJAINK SZÁMA: 28831 FŐ
  • Végzett hallgatóink 97,24%-a ajánlaná az egyetemet barátainak, ismerőseinek

  • Végzett hallgatóink 79,45%-a végez saját vagy kapcsolódó szakterületének megfelelő munkát

  • "PTE-s hallgatónak lenni a legjobb dolog a világon."

  • Díszoklevél igénylés

  • PTE-s diplomával, amerre csak szeretnél!

  • "Aki egyszer PTE-s diák volt, mindig az marad!"

  • "Büszke vagyok arra, hogy Pécsen szereztem diplomát"

  • "Gyönyörű város, nívós egyetem, sok lehetőséggel"

Pótfelvételi 2020 eredményei

Több mint 550 hallgató került be a PTE-re pótfelvételi eljárásban

Az 555 felvett hallgatóval, a tavalyi adatokhoz képest 35%-kos növekedéssel sikeresen zárta a 2020. évi pótfelvételi eljárást a PTE. 

A 2020. évi pótfelvételi eljárásban már a jelentkezési számok is mutatták, hogy nagy az érdeklődés a Pécsi Tudományegyetem szakjai iránt, több mint 30%-kal többen adták be jelentkezésüket a PTE-re tavalyhoz képest. A jelentős számú emelkedés a felvettek számában is megmutatkozott, 144 fővel többen kerültek be a pécsi egyetemre a pótfelvételin, mint 2019-ben.

Az 555 új hallgató 63%-a a PTE valamely alapképzésén, 11%-a osztatlan, míg 15%-a mesterképzésen kezdheti meg tanulmányait, a felsőoktatási szakképzéseken a felvettek 10%-a fog tanulni. Jelentős eredmény az Egyetem számára, hogy a pótfelvételi eljárásban 207 fővel tudta növelni az állami ösztöndíjas hallgatók számát.

A képzések között továbbra is a legnépszerűbbek közé tartozik a jogász, valamint az ápolás és betegellátás szak, de sokan érdeklődtek a gazdálkodás és menedzsment és az építészmérnök szakok iránt is.

A több mint 6000 új PTE-s hallgató biztonságos keretek között kezdheti meg tanulmányait szeptembertől. A Pécsi Tudományegyetem mindent megtesz annak érdekében, hogy a hallgatók eredményesen végezhessék tanulmányaikat, így a jelenléti oktatás mellett az Egyetem felkészült a hibrid és online oktatási formák minél hatékonyabb megvalósítására. A PTE minden, a járványügyi helyzetben szükséges intézkedést megtett a biztonságos oktatás érdekében, és a hallgatók folyamatos tájékoztatást kapnak a legfontosabb egészségügyi szabályokról, és a tanulmányaik teljesítéséhez szükséges aktuális tudnivalókról.

További részletek: https://felveteli.pte.hu/hirek/tobb_mint_550_hallgato_kerult_be_pte_re_potfelveteli_eljarasban