TAGJAINK SZÁMA: 28831 FŐ
  • Végzett hallgatóink 97,24%-a ajánlaná az egyetemet barátainak, ismerőseinek

  • Végzett hallgatóink 79,45%-a végez saját vagy kapcsolódó szakterületének megfelelő munkát

  • "PTE-s hallgatónak lenni a legjobb dolog a világon."

  • Díszoklevél igénylés

  • PTE-s diplomával, amerre csak szeretnél!

  • "Aki egyszer PTE-s diák volt, mindig az marad!"

  • "Büszke vagyok arra, hogy Pécsen szereztem diplomát"

  • "Gyönyörű város, nívós egyetem, sok lehetőséggel"

Díszoklevél igénylés

AZ ESEMÉNY ELMARAD!

Tekintettel a  járvány elleni védekezésre, a Pécsi Tudományegyetem vezetésének döntése értelmében a szeptember 12-ei díszoklevél átadó ünnepség elmarad.
Az igényelt okleveleket augusztus hónapban postai úton továbbítjuk az érintetteknek az adatlapon megadott címre.

 

A díszoklevél igénylés menete:

A Pécsi Tudományegyetemen vagy jogelőd intézményeiben 50, 60, 65, 70 vagy 75 éve végzett hallgatók díszoklevél átadó ünnepségen vehetnek részt. Az ünnepségnek a PTE ÁOK Aulája (Pécs, Szigeti út 12.) ad otthont. 

A díszoklevél igényléséhez kérjük, hogy az alábbi letölthető adatlapot, az eredeti oklevél másolatát és egy rövid szakmai önéletrajzot küldjenek el elektronikus vagy postai úton kollégáinknak. Fontos, hogy az adatlapot aláírásukkal hitelesítsék, hiszen csak azzal együtt lesz érvényes a jelentkezés.

A díszoklevelek igénylésének határideje 2020. március 31.

 

LETÖLTHETŐ ADATLAP (kivéve orvosok)

Bővebb információ:

alumni@pte.hu
 


Orvosok számára: az Általános Orvostudományi Kar 2020. október 17-én tartja az Egyetemi Orvos- és Fogorvosnapot a Dr. Romhányi György Aulában. (Pécs, Szigeti út 12.)

Az orvoskari alumni programról bővebben itt olvashat: www.aok.pte.hu

 


Egyetemünk talán legszebb hagyománya, hogy május végén vagy június elején visszavárjuk egykori hallgatóinkat, egyben csoport- és évfolyam-találkozók szervezésében nyújtunk segítséget, és ami  a legfontosabb, hogy megállunk egy pillanatra egyre gyorsuló és rohamosan változó világunkban. Emlékezzünk együtt vissza az elmúlt idők szépségeire és szomorúságaira, azokra a professzorokra, tanítókra és diáktársakra, akik már nem lehetnek velünk.

Valljuk, hogy az idő bár halad, a világunk kitágul, az újdonságok sorát követni úgy érezzük lehetetlen; mégis az egyetem szellemisége összeköt bennünket. Összeköt időn, határokon, nemzeteken és történelmi eseményeken át.

Reméljük, hogy örömmel gondol vissza a pécsi kávézókra, az egyetemi bankettekre, a báli mulatságokra, a könyvtár csendjében nyikorgó parkettára, vagy éppen tiszteletet követelő tanáraira. Értékrendjüket, tanításaikat ma is őrizzük.

A díszoklevél-átadó ceremónia minden évben egy ünnep, a Pécsi Tudományegyetem ünnepe. Ilyenkor tiszteletünket tesszük az Önök hivatása, a pécsi diplomások jó híre, magas szakmai és művészi felkészültsége előtt. Szeretnénk, ha ennek a napnak az örömét, meghittségét a jövő nemzedék számára is átadhatnánk.

A Pécsi Diplomások Körének célja, hogy mindezeket az értékeket közvetítse generációról generációra. Legyünk bármennyire is különbözőek, mi mindannyian egy szellemiséget képviselünk - tekintet nélkül korra, szakmai hivatásra. A pécsi universitas felbecsülhetetlen értékét tartjuk szem előtt, mindazt, amit őseink felhalmoztak és átadtak nekünk. Kötelességünk ezt továbbadni és tanítani. Tanítani a jövő nemzedékét, hogy egykor ők is átérezhessék a pillanat varázsát, hogy értsék és érezzék az egyetem múltját, jelenét és jövőjét.

A Pécsi Diplomások Köre a rendezvény alkalmával ajándékként adja át a résztvevőknek az Alumni Magazint, mely a Pécsi Tudományegyetem végzett hallgatók számára készített magazinja. A helyszínen és a letölthető adatlapon is lehetőség van az ingyenes alumni tagkártya igénylésére, melynek használatával számos kedvezmény érhető el az itt végzettek számára.

A város és egyeteme mindig visszavárja diákjait!