TAGJAINK SZÁMA: 26698 FŐ
  • Végzett hallgatóink 97,24%-a ajánlaná az egyetemet barátainak, ismerőseinek

  • Végzett hallgatóink 79,45%-a végez saját vagy kapcsolódó szakterületének megfelelő munkát

  • "PTE-s hallgatónak lenni a legjobb dolog a világon."

  • Díszoklevél igénylés

  • PTE-s diplomával, amerre csak szeretnél!

  • "Aki egyszer PTE-s diák volt, mindig az marad!"

  • "Büszke vagyok arra, hogy Pécsen szereztem diplomát"

  • "Gyönyörű város, nívós egyetem, sok lehetőséggel"

Díszoklevél igénylés

 

A Pécsi Tudományegyetemen vagy jogelőd intézményeiben 50, 60, 65, 70 vagy 75 éve végzett hallgatók díszoklevél átadó ünnepségének tervezett időpontja 2020. tavasz. Az ünnepségnek a PTE ÁOK Aulája (Pécs, Szigeti út 12.) ad otthont. 

A díszoklevél igényléséhez kérjük, hogy az alábbi letölthető adatlapot, az eredeti oklevél másolatát és egy rövid szakmai önéletrajzot küldjenek el elektronikus vagy postai úton kollégáinknak.
 

A díszoklevelek igénylésének határideje 2020. március 31.

 

LETÖLTHETŐ ADATLAP (kivéve orvosok)

Bővebb információ:

alumni@pte.hu
 


Orvosok számára: az Általános Orvostudományi Kar 2019. október 19-én tartja az Egyetemi Orvos- és Fogorvosnapot a Dr. Romhányi György Aulában. (Pécs, Szigeti út 12.)

Az orvoskari alumni programról bővebben itt olvashat: www.aok.pte.hu

 


Egyetemünk talán legszebb hagyománya, hogy május végén vagy június elején visszavárjuk egykori hallgatóinkat, egyben csoport- és évfolyam-találkozók szervezésében nyújtunk segítséget, és ami  a legfontosabb, hogy megállunk egy pillanatra egyre gyorsuló és rohamosan változó világunkban. Emlékezzünk együtt vissza az elmúlt idők szépségeire és szomorúságaira, azokra a professzorokra, tanítókra és diáktársakra, akik már nem lehetnek velünk.

Valljuk, hogy az idő bár halad, a világunk kitágul, az újdonságok sorát követni úgy érezzük lehetetlen; mégis az egyetem szellemisége összeköt bennünket. Összeköt időn, határokon, nemzeteken és történelmi eseményeken át.

Reméljük, hogy örömmel gondol vissza a pécsi kávézókra, az egyetemi bankettekre, a báli mulatságokra, a könyvtár csendjében nyikorgó parkettára, vagy éppen tiszteletet követelő tanáraira. Értékrendjüket, tanításaikat ma is őrizzük.

A díszoklevél-átadó ceremónia minden évben egy ünnep, a Pécsi Tudományegyetem ünnepe. Ilyenkor tiszteletünket tesszük az Önök hivatása, a pécsi diplomások jó híre, magas szakmai és művészi felkészültsége előtt. Szeretnénk, ha ennek a napnak az örömét, meghittségét a jövő nemzedék számára is átadhatnánk.

A Pécsi Diplomások Körének célja, hogy mindezeket az értékeket közvetítse generációról generációra. Legyünk bármennyire is különbözőek, mi mindannyian egy szellemiséget képviselünk - tekintet nélkül korra, szakmai hivatásra. A pécsi universitas felbecsülhetetlen értékét tartjuk szem előtt, mindazt, amit őseink felhalmoztak és átadtak nekünk. Kötelességünk ezt továbbadni és tanítani. Tanítani a jövő nemzedékét, hogy egykor ők is átérezhessék a pillanat varázsát, hogy értsék és érezzék az egyetem múltját, jelenét és jövőjét.

A Pécsi Diplomások Köre a rendezvény alkalmával ajándékként adja át a résztvevőknek az Alumni Magazint, mely a Pécsi Tudományegyetem végzett hallgatók számára készített magazinja. A helyszínen és a letölthető adatlapon is lehetőség van az ingyenes alumni tagkártya igénylésére, melynek használatával számos kedvezmény érhető el az itt végzettek számára.

A város és egyeteme mindig visszavárja diákjait!