TAGJAINK SZÁMA: 26698 FŐ
  • Végzett hallgatóink 97,24%-a ajánlaná az egyetemet barátainak, ismerőseinek

  • Végzett hallgatóink 79,45%-a végez saját vagy kapcsolódó szakterületének megfelelő munkát

  • "PTE-s hallgatónak lenni a legjobb dolog a világon."

  • Díszoklevél igénylés

  • PTE-s diplomával, amerre csak szeretnél!

  • "Aki egyszer PTE-s diák volt, mindig az marad!"

  • "Büszke vagyok arra, hogy Pécsen szereztem diplomát"

  • "Gyönyörű város, nívós egyetem, sok lehetőséggel"

Könyvtári éjszaka: TREND, INNOVÁCIÓ

A hagyományokhoz híven, 2016-ban is megrendezésre kerül a Könyvtári éjszaka, melynek idei címe és témája a TREND, INNOVÁCIÓ.
A 2016. április 20-án 17 - 24 óráig, a Tudásközpontban (Pécs, Universitas u. 2/a.) zajló eseményre szeretettel várják a könyvtárosok a trend és különösen az innováció iránt érdeklődőket.
 
Rövid programajánló:
Az éjszaka nyitó rendezvénye a Ridikül Szalon lesz. Deliné dr. Győrmárton Rita meghívott vendégei, Dr. Törőcsik Mária trendkutató, egyetemi tanár (PTE KTK) Dr. Bachmann Bálint építész, dékán (PTE MIK) és Simor Judit divat tanácsadó (Zora Fashion).
A 3D nyomtatóról szóló előadás és bemutató 18 órakor kezdődik a nagy előadó teremben, Prof. Dr. Nyitrai Miklós (PTE ÁOK), Dr. Maróti Péter és Dr. Varga Péter segítségével.
Az Innovációs stand-up programon a Pécsi Tudományegyetem fiatal tehetségei mutatkoznak be rövid 10 perces előadásaikkal, mellyel inspirálni, továbbgondolásra késztetni szeretnék a hallgatóságot, elgondolkodtatni és ötletet adni fiatal vállalkozásokhoz.
Késő este, 20 órás kezdéssel, a Sopanae Slam Poetry csapata mutatkozik be, a fesztelen hangulatról az ingyenes könyvtáros fröccs gondoskodik.
Kaptárzúgás címmel, a Művészeti Kar, Média- és Alkalmazott Művészetek Intézetének hallgatói mutatják be saját szerzeményeiket 21 órától.
A program teljes ideje alatt, Trend a mindennapokban címmel stílus tanácsadás, smink iskola, dietetikai tanácsadás, spinning, természetes ékszerek bemutatója és vására lesz a Tudásközpont mélyföldszintjén.
A könyvtár olvasótermében lehetőség lesz a csendes tanulásra, a könyvtár egyéb tereiben kvízjátékkal, könyvtártúrával és kedvezményekkel várják látogatókat.
 
Bővebb információ az alábbi oldalakon található:
Honlap
http://www.lib.pte.hu/ek/konyvtari-ejszaka-a-tudaskozpontban-2016
Facebook közösségi oldal: https://goo.gl/JfznKL
Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/250603608616152/


 

Kezdő dátum: 
2016 április 20., szerda - 16:45
Befejező dátum: 
2016 április 21., csütörtök - 00:00