Pécsé az 51. Medikus Kupa!

ápr

21

Beküldte
admin

Pécsi egyetemisták nyerték az idei Medikus Kupa összesített versenyét - jelentették be a szervezők a háromnapos versenysorozat záróünnepségén, április 21-én a debreceni Főnix Arénában.

Az idén ötvenegyedik alkalommal mérkőztek meg a négy hazai orvosképző intézmény - a Debreceni Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Semmelweis Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem - orvostanhallgatói, továbbá  gyógyszerész-, fogorvostan-hallgatók és az egészségtudományi karos hallgatói öt sportágban. A női és férfi csapatok kispályás labdarúgásban, kézilabdában, röplabdában, kosárlabdában és vízilabdában mérték össze a tudásukat. Idén először minden sportágban megmérkőzhettek a női sportolók is.
A legjobb egyéni teljesítményt nyújtó versenyzők és csapatok a vasárnapi záróünnepségen vették át a kupákat,

a vándorserleget a Medikus Kupa abszolút győztese, a Pécsi Tudományegyetem csapata vihette haza.

"A sport, a gyógyítás csapatmunka, hajrá" - üdvözölte a fiatalokat a záróünnepségen a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára.
Hankó Balázs azt mondta, "az egyetem fiatallá tesz és fiatalon tart, a sport fiatallá tesz és fiatalon tart", együtt ez az "örök fiatalság" receptje. A Medikus Kupa résztvevői pedig már ötvenegyedik alkalommal hozták el az "örök fiatalság" reményét - fűzte hozzá. A Medikus Kupát 1972 óta rendezik meg minden évben, tavaly jubiláltak, az 50. alkalmat Budapesten ünnepelték. A sportesemények végeztével hatalmas bulik is várták a hallgatókra, olyan fellépőkkel, mint például Dzsúdló, Beton.Hofi és Pixa.
Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy már csak nyolcvan nap, és Debrecen a "szomszéd várral", Miskolccal együtt rendezi meg Európa legnagyobb felsőoktatási és sporteseményét, az Európai Egyetemi Játékokat nyolcezer résztvevővel, akik Európa több mint ötszáz egyeteméről érkeznek Magyarországra. Ezen a megmérettetésen tavaly nagyon szép eredményeket ért el a Pécsi Tudományegyetem, idén is sok ígéretes sportoló indul majd a PTE színeiben.

forrás: MTI

href="https://www.tiktok.com/tag/ud?refer=embed">#ud ♬ All Around the World(La La La) - R3hab / A Touch of Class