TAGJAINK SZÁMA: 25557 FŐ
  • Végzett hallgatóink 97,24%-a ajánlaná az egyetemet barátainak, ismerőseinek

  • Végzett hallgatóink 79,45%-a végez saját vagy kapcsolódó szakterületének megfelelő munkát

  • "PTE-s hallgatónak lenni a legjobb dolog a világon."

  • Díszoklevél igénylés

  • PTE-s diplomával, amerre csak szeretnél!

  • "Aki egyszer PTE-s diák volt, mindig az marad!"

  • "Büszke vagyok arra, hogy Pécsen szereztem diplomát"

  • "Gyönyörű város, nívós egyetem, sok lehetőséggel"

Köszöntő

Tisztelt Végzett Hallgatónk!

Üdvözlöm a Pécsi Diplomások Köre alumni program oldalán.

Ha Ön végzett diplomás hallgatónk, akkor életének egy meghatározó korszakát egyetemünk campusainak egyikén, mediterrán pezsgésű városunk polgáraként töltötte, ezért talán nem tűnik túlzásnak azt feltételezni, hogy lélekben pécsi diák maradt, és nem múlik el hosszabb idő anélkül, hogy gondolataiban vissza ne térjen a korábbi kalandok helyszínére. Ténylegesen is erre bátorítanám, jöjjenek vissza Pécsre, fedezzék fel az új egyetemi épületeket, vagy épp a Tudásközpont könyvtárát. Különösen azokat a végzett diplomásokat invitálom Pécsre, akik bár PTE diplomával rendelkeznek, de nem Pécsett, hanem szekszárdi karunkon, vagy további képzési központjainkban tanultak. 
Az egyetem és az egykori hallgatók között létrejött szoros kapcsolat nem szakad meg, aktuális eseményeinkről, képzéseinkről nyújtott tájékoztatásunk mellett szívesen fogadjuk észrevételeit, javaslatait, kérdéseit. Kísérje figyelemmel rendezvénynaptárunkat, keressen fel minket újra.
Bízom benne, hogy megújult honlapunk látogatójaként mindig talál olyan tartalmat, amely a rendszeres visszatérésre ösztönzi.
 

Szívélyes üdvözlettel:

Dr. Bódis József
egyetemi tanár
a Pécsi Tudományegyetem rektora
a Pécsi Diplomások Köre elnöke
***
 

Az alumni szó jelentése: öregdiákok. Latin eredetű kifejezés, amelyet többes számban használunk. Nőnemű alakja: alumna, és hímnemű alakja: alumnus. Ma már nemzetközileg használt kifejezés mindazokra, akik egy adott iskola, intézmény végzett diákjai.