TAGJAINK SZÁMA: 24206 FŐ
  • Végzett hallgatóink 96,7%-a ajánlaná az egyetemet barátainak, ismerőseinek

  • Végzett hallgatóink 78,73%-a végez saját vagy kapcsolódó szakterületének megfelelő munkát

  • "Szuper város. Imádtam az egyetemi éveimet!"

  • "Ajánlom a PTE-t mindenkinek, jó választás."

  • "PTE-s hallgatónak lenni a legjobb dolog a világon."

  • Díszoklevél igénylés - 2017.

Díszoklevél igénylés 2017.

A Pécsi Tudományegyetemen vagy jogelőd intézményeiben 50, 60, 65, 70 éve végzett hallgatók díszoklevél átadó ünnepségének következő várható időpontja 2017. május 27. (szombat) 11.00 óra, helyszíne a Kodály Központ.

 

A díszoklevelek igénylésének határideje 2017. március 31. 

***

Az Általános Orvostudományi Kar 2017. október 21-22-én tartja a hagyományos orvoskari napokat a Dr. Romhányi György Aulában. (Pécs, Szigeti út 12.)

Az orvoskari alumni programról bővebben itt olvashat: www.alumni.aok.pte.hu.

 

Az Állam- és Jogtudományi Karon az Aranyoklevelek átadásának tervezett időpontja 2017. június 3. (szombat)

***

LETÖLTHETŐ ADATLAP (nem orvosok részére)

Bővebb információ:

Pécsi Tudományegyetem
Rektori Hivatal - Marketing Osztály
Deliné dr. Győrmárton Rita
rendezvényszervező
7622 Pécs, Vasvári Pál utca 4.
E-mail: gyormarton.rita@pte.hu | Telefon: +36 72 501-500 / 12121

***

 

Egyetemünk talán legszebb hagyománya, hogy május végén vagy június elején visszavárjuk egykori hallgatóinkat, egyben csoport- és évfolyam-találkozók szervezésében nyújtunk segítséget, és ami  a legfontosabb, hogy megállunk egy pillanatra egyre gyorsuló és rohamosan változó világunkban. Emlékezzünk együtt vissza az elmúlt idők szépségeire és szomorúságaira, azokra a professzorokra, tanítókra és diáktársakra, akik már nem lehetnek velünk.

Valljuk, hogy az idő bár halad, a világunk kitágul, az újdonságok sorát követni úgy érezzük lehetetlen; mégis az egyetem szellemisége összeköt bennünket. Összeköt időn, határokon, nemzeteken és történelmi eseményeken át.

Reméljük, hogy örömmel gondol vissza a pécsi kávézókra, az egyetemi bankettekre, a báli mulatságokra, a könyvtár csendjében nyikorgó parkettára, vagy éppen tiszteletet követelő tanáraira. Értékrendjüket, tanításaikat ma is őrizzük.

A díszoklevél-átadó ceremónia minden évben egy ünnep, a Pécsi Tudományegyetem ünnepe. Ilyenkor tiszteletünket tesszük az Önök hivatása, a pécsi diplomások jó híre, magas szakmai és művészi felkészültsége előtt. Szeretnénk, ha ennek a napnak az örömét, meghittségét a jövő nemzedék számára is átadhatnánk.

A Pécsi Diplomások Körének célja, hogy mindezeket az értékeket közvetítse generációról generációra. Legyünk bármennyire is különbözőek, mi mindannyian egy szellemiséget képviselünk - tekintet nélkül korra, szakmai hivatásra. A pécsi universitas felbecsülhetetlen értékét tartjuk szem előtt, mindazt, amit őseink felhalmoztak és átadtak nekünk. Kötelességünk ezt továbbadni és tanítani. Tanítani a jövő nemzedékét, hogy egykor ők is átérezhessék a pillanat varázsát, hogy értsék és érezzék az egyetem múltját, jelenét és jövőjét.

A Pécsi Diplomások Köre a rendezvény alkalmával ajándékként adja át a résztvevőknek az Alumni Magazint, mely a Pécsi Tudományegyetem végzett hallgatók számára készített magazinja. A helyszínen és a letölthető adatlapon is lehetőség van az ingyenes alumni tagkártya igénylésére, melynek használatával számos kedvezmény érhető el az itt végzettek számára.

A város és egyeteme mindig visszavárja diákjait!