Már lehet jelentkezni a jövő képzésére

feb

02

Beküldte
siteadmin

MIÉRT LEGYÉL EGÉSZSÉGÜGYI MÉRNÖK?

 

Azért, mert az egészségügyi mérnökök kreativitásukkal a jövőt formálják olyan látásmód bírtokában, amely mostani világunkon túlmutatva segíti őket valami új létrehozásában.

 

Azért, mert élvonalbeli technológiákkal dolgoznak, hogy választ találjanak az emberi léttel kapcsolatos

legbonyolultabb kérdésekre. Azért, mert munkájukkal javítják az emberi életminőséget, az egészséget,

jobb gyógyszereket fejlesztenek ki, megteremtik az innováció és a tudományos felfedezés eszközeit,

ehhez megismerik és kiaknázzák a biológiai folyamatok erejét.

A biomedical engineering egyike a feltörekvő innovációs és kutatási területeknek. Magában foglalja a fizikai, kémiai, matematikai, számítástechnikai és mérnöki elvek alkalmazását biológiai, orvosi, viselkedési és egészségügyi problémák elemzésére és megoldására. Az egészségügyi mérnökök innovatív eszközöket és eljárásokat fejlesztenek ki a betegségek megelőzésére, diagnosztizálására és kezelésére. Tevékenyégük a tudomány és a mérnöki alapok mélyreható megértésére támaszkodik, a fiziológiai és anatómiai rendszerek széles körű ismeretével kombinálva.

 

Az egészségügyi mérnökök a biológia, az orvostudomány és a mérnöki tudományok határterületén keresik a gyakorlati válaszokat az emberiséget az életükkel kapcsolatosan leginkább foglalkoztató problémákra. Az általuk kifejlesztett megoldások mindennapi modern életünk fontos részei a kerekesszéktől, amely segít a nagyszüleinknek, hogy mozgékonyak maradjanak a gyógyszeres szekrényeink fájdalomcsillapítóiig, az orvosi képalkotó eszközökig, amelyek nélkülözhetetlenek a modern gyógyításban.

 

Egészségügyi mérnökök kutatják azt is, hogyan működnek a legkomplexebb biológiai rendszerek és vannak közöttük, akik innovatív eszközöket (például protéziseket és képalkotó gépeket) terveznek az orvosi ellátás elősegítésére, míg mások az egészségügyi ellátás folyamatainak javításán dolgoznak (például új gyógyszeres terápiák révén). Mesterséges szerveket, végtagokat terveznek és építenek, hogy az elvesztett szöveteket pótolják velük, de egészségügyi mérnökök feladata rehabilitációt segítő terápiás eszközök megalkotása vagy a már meglévők továbbfejlesztése.

 

Akár új technológiák tervezése és értékelése, új betegellátási módszerek kifejlesztése, akár biológiai folyamatok tanulmányozása a feladatuk, az egészségügyi mérnökök az emberek életminőségének javítására összpontosítanak. Legyél részese a jövő képzésének Pécsett!

 

 

A programunk 2021 szeptemberében indul.

A jelentkezés a felvi.hu-n keresztül lehetséges és 2021. február 15-ével zárul!

 

Az oktatás helyszíne:

Pécsi Tudományegyetem, Műszaki és Informatikai Kar,

Informatika és Villamos Intézet,

Boszorkány u. 2, H-7624 Pécs, Magyarország

 

További információkért kérdéseidet írd meg a biomedicalengineering@mik.pte.hu címre és látogass el a Nemzetközi Programok és Kapcsolatok Központ weboldalára.

https://mik.pte.hu/egeszsegugyi-mernok-msc