Alumni konferencia - Kötődési mintázatok felsőfokon: Hogyan őrizzük meg örökdiákjaink kapcsolódását Alma Materük iránt

Időpont

2024. április 18.
csütörtök
10:00 – 16:00

Helyszín

PTE Rektori Kabinet
Szenátusi Terem  
7622 Pécs, Vasvári Pál u. 4.  

Tematika

A Pécsi Tudományegyetem Pécsi Diplomások Köre szeretettel meghívja Önt és munkatársait a „Kötődési mintázatok felsőfokon: Hogyan őrizzük meg örökdiákjaink kapcsolódását Alma Materük iránt?” című konferenciájára, amely 2024. április 18-án kerül megrendezésre.

Rendezvényünk célja a bemutatkozáson, a jó példák megosztásán túl, egy olyan szakmai közösség kialakítása, amely a tapasztalatszerzésen és a kötetlen beszélgetéseken keresztül segíti az azonos területen tevékenykedő kollégák munkáját és kommunikációját.
 

alumni konferencia


Idei konferenciánk témájával is szeretnénk ezt megerősíteni, nemcsak a kollégák, hanem az egykori diákjaink között is alma materük iránt.

A téma elmélyülésében pszichológus, generációkutató, piaci résztvevő, karrier- és tanuláscoach és kerekasztal beszélgetés formájában olyan kollégák lesznek a segítségünkre, akik maguk is alumni lévén, átérzik a fontosságát.
A konferencia célja továbbá bemutatni az elmúlt években az Alumni területén történt változásokat és az elért eredményeket, különösen az ezen a területen aktív munkatársak szemszögéből. 

A rendezvény lehetőséget kíván biztosítani kerekasztal beszélgetés formájában az alumni életérzés megismerésére, a PTE-n végzett, sikeres életutat bejárt hallgatókkal való találkozás formájában. 

Amellett, hogy visszarepülünk az időben és felelevenítjük a diákéveket, hasznos lenne azon is közösen gondolkodni, hogy tagjainkat, hogyan szólítsuk meg, hiszen Alumni közösségünk több generációt ölel fel, többek között erről és a nemrégiben sikerrel megrendezett I. Leőwey világtalálkozóról is hallhatunk rendezvényünkön.

 

Program

A programváltozás jogát fenntartjuk!

Tovább »

Regisztráció

Jelentkezési határidő:
2024.04.11. 12.00 óra 

Tovább »

Off-program

Gyárlátogatás, kóstolóval a Pécsi Sörfőzdében

Tovább »

Egyéb

Hasznos információk Pécsről, a konferencia helyszínéről.

Tovább »

 

Korábbi konferenciák 
Alumni konferencia 2023.

 

A Pécsi Tudományegyetem Pécsi Diplomások Köre szeretettel meghívja Önt és munkatársait az Alumni–család, értelmezések, építkezések és menedzsment hazai kitekintésben című konferenciára, amely 2023. április 20-án kerül megrendezésre. A program részét délelőtt bemutatkozó előadások, kerekasztal-beszélgetések, délután pedig az Alumni Akadémia keretein belül Balatoni József, alias Jocó bácsi, történelemtanár, író, influencer Tanár vagyok! És? – Őszinte vallomás pedagógiai felhanggal című előadására kerül sor.

A rendezvény lehetőséget kíván biztosítani kerekasztal-beszélgetés formájában az alumni programhoz kapcsolódó szolgáltatások eredményességének megvitatására. A konferencia  teret ad továbbá az alumni életérzés megismerésére, PTE-n végzett, sikeres életutat bejárt hallgatókkal való beszélgetés formájában.

 

alumni konferencia

Meghívó és program (pdf.) 

IDŐPONT

2023. április 20. 10:00 – 16:00 

HELYSZÍN
Délelőtt: PTE Rektori Kabinet, Szenátusi Terem 
7622 Pécs, Vasvári Pál u. 4.  Délután: Dél-Dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont, Mélyföldszint előadóterem 
7622 Pécs, Universitas u. 2. 

 

Az előadó könyveit megvásárolhatják és dedikáltathatják az érdeklődök a helyszínen.

PTE Shop termékei is megvásárolhatóak lesznek az eseményen.

A programváltozás jogát fenntartjuk!

EBÉD EGYÉNILEG (a Teleky Bistro ajánlata: az ebédmenühöz egy ajándék desszertet biztosít) 
Cím: Dél-Dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont 7622 Pécs, Universitas u. 2.

Alumni Akadémia

14:00 – 16:00, TUDÁSKÖZPONT

14:00 – 15:00 Balatoni József, alias Jocó bácsi: Tanár vagyok! És? – Őszinte vallomás pedagógiai felhanggal c. Interaktív beszélgetés a történelemtanár, író, influencerrel, melynek moderátora: Tibenszky Moni Lisa, újságíró, a Felelős Szülők Iskolája alapító-ügyvezetője Jocó bácsi új könyve – a Tanár vagyok! És? – alapján készült interaktív edukációs és motivációs előadása mindenről szól, amit az élet írt, amit Jocó megélt és amit a diákjai  életre nevelésére fordított át, azaz sajátos élménypedagógiát, érzékenyítést, szemléletváltást. Embertanár. Tanárember. 15:00 – 16:00 Kérdések és beszélgetés 
 
  • 11:20 – 11:40 Kávészünet
  • 11:40 – 12:20 Kártya vagy applikáció? – Érvek és ellenérvek a kedvezményprogram formája mellett (kerekasztal beszélgetés)
    • Fülöp Andrea, központvezető, Debreceni Egyetem Kancellária, UniPass Kártyamenedzsment Központ
    • Korpa Krisztián, IT Architect, FERLING Kft.
    • Szabados Levente, Alumni fejlesztési tanácsadó, Daskalos Consulting Kft.
  • 12:20 – 13:00 Mit jelent az Alumni? (kerekasztal beszélgetés az alumni életérzés témakörében, PTE-n végzett, sikeres életutat bejárt hallgatókkal)
  • 13:00 – 13:05 összefoglaló, záró beszéd – Győrffy Zoltán, igazgató, PTE Kapcsolati Igazgatóság
Alumni Konferencia 

10:00 – 13:00, PTE RK SZENÁTUSI TEREM

09:30 – 10:00 Regisztráció és üdvözlő kávészünet
10:00 – 10:05 Köszöntő – Prof. Dr. Miseta Attila, rektor, a Pécsi Diplomások Köre elnöke
10:05 – 10:20 Vállalati kapcsolatok és társadalmi felelősségvállalás a PTE-n – Dr. Cselik Bence, PhD, adjunktus, vállalati kapcsolati menedzser, a PTE TTK alumnija
10:20 – 10:35 Körber és PTE – Kapcsolódások és kapcsolatok, a munkaerőpiac PTE-hasznosítása – Zalay Buda, HR és Kommunikációs szegmensvezető Körber Campus Pécs
10:35 – 10:50 A PTE Diplomás Pályakövetés bemutatása – Kovács Szilárd, Universitas Quinqueecclesiensis Alapítvány, elemző közgazdász, a PTE KTK alumnija és Dr. Sipos Norbert, adjunktus, külügyi igazgató, a PTE KTK alumnija
10:50 – 11:05 A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) alumni rendszerének bemutatása – Balogh Barbara, központvezető, Hallgatói Szolgáltatások Központ, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE)
11:05 – 11:20 A Szegedi Tudományegyetem alumni rendszerének bemutatása – Schwimmer-Tóth Tímea, alumni szakértő, SZTE Alma Mater
 
Beszámoló

Az alumni hazai és nemzetközi helyzetét vizsgáló 2022-es első konferencia után az Alumni–család konferencia – értelmezések, építkezések és menedzsment hazai kitekintésben címmel szervezett tanácskozást a PTE Alumni és Vállalati Kapcsolatok Irodája április 20-án.

A vállalati kapcsolatok és társadalmi felelősségvállalás témájában dr. Cselik Bence a PTE KIG Alumni és Vállalati Kapcsolatok Irodájának menedzsere tartott előadást. Zalay Buda, a Körber Campus Pécs HR és kommunikációs szegmensvezetője a Körber és a PTE jelenlegi és jövőbeli kapcsolódásait járta körbe, majd a PTE Diplomás Pályakövetését is bemutatta dr. Sipos Norbert adjunktus, a PTE KTK külügyi igazgatója.

Alumni–család konferencia – értelmezések, építkezések és menedzsment hazai kitekintésben

A tanácskozáson más egyetemek is lehetőséget kaptak arra, hogy bemutassák az alumni rendszerük működését, így a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemről Balogh Barbara, a Hallgatói Szolgáltatások Központ vezetője, valamint a Szegedi Tudományegyetemről Schwimmer-Tóth Tímea, az SZTE Alma Mater alumni szakértője tartottak előadást.

Alumni–család konferencia – értelmezések, építkezések és menedzsment hazai kitekintésben

A Soproni Egyetem, a Debreceni Egyetem és a Dunaújvárosi Egyetem képviselői is részt vettek a tanácskozáson. Két kerekasztal-beszélgetésre is sor került, az első témája a Kártya vagy applikáció? témakört járta körül, vagyis  érvek és ellenérvek hangzottak el a kedvezményprogramok különböző formái mellett. A második kerekasztal címe Mit jelent az Alumni? volt. A PTE-n végzett, sikeres életutat bejárt hallgatókkal beszélgettek.

A délutáni programban Balatoni József, alias Jocó bácsi influencer és történelemtanár nyílt, őszinte és szórakoztató könyvbemutatóján Tibenszky Moni Lisa (Felelős Szülők Iskolája alapító-ügyvezető) újságíró kérdéseire válaszolt. Jocó bácsi hihetetlen őszinteséggel mesélt pécsi egyetemi éveiről, kiemelve a kapcsolatok, kapcsolódások és élmények egész életére kiható szerepét.

Alumni–család konferencia – értelmezések, építkezések és menedzsment hazai kitekintésben

Tovább a galériához

 

Letölthető előadások

 Vállalati kapcsolatok és társadalmi felelősségvállalás a PTE-n
Dr. Cselik Bence, PhD, adjunktus, vállalati kapcsolati menedzser, a PTE TTK alumnija 
PDF


Körber és PTE – Kapcsolódások és kapcsolatok, a munkaerőpiac PTE-hasznosítása
Zalay Buda, HR és Kommunikációs szegmensvezető Körber Campus Pécs 
PDF


A PTE Diplomás Pályakövetés bemutatása
Dr. Sipos Norbert, adjunktus, külügyi igazgató, a PTE KTK alumnija 
PDF


A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) alumni rendszerének bemutatása
Balogh Barbara, központvezető, Hallgatói Szolgáltatások Központ, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) 
PDF


A Szegedi Tudományegyetem alumni rendszerének bemutatása
Schwimmer-Tóth Tímea, alumni szakértő, SZTE Alma Mater
PDF

 

 

Alumni konferencia 2022.

 

 

Az alumni hazai és nemzetközi helyzetét értékelő konferencia zajlott a PTE-en, melyet a Kapcsolati Igazgatóság keretein belül működő PTE Alumni és Vállalati Kapcsolatok Irodája szervezett. 

 

alumni konferencia

 

Előadások

Bemutatkozik a PTE Alumni és Vállalati Kapcsolatok Iroda 
Zóka Gréta, alumni munkatárs, Kapcsolati Igazgatóság

Az előadás anyaga – PDF                                                                 


Alumni Network Hungary – a nemzetközi alumni hálózat aktualitásai
Farkas Zsuzsanna, szenior alumni munkatárs, Tempus Közalapítvány,
Study in Hungary Igazgatóság, Budapest

Az előadás anyaga – PDF                                                                


Platformizáció és a „Gyakorlat Világa” az Alumni kapcsolatokban
Dr. Bedő Zsolt, egyetemi docens, innovációs igazgató,
Kvantitatív Menedzsment Intézet, PTE KTK, Pécs
 


Az orvoskari alumni anatómiája – a kiaknázatlan POTEnciál 
Somodi Klára, Marketing és Kommunikációs Osztály, Alumni Iroda, PTE ÁOK, Pécs

Az előadás anyaga – PDF                                                                


„PTE Family” - Alumni-értelmezések, -építkezések és -menedzsment nemzetközi kitekintésben
Prof. Dr. Tarrósy István, igazgató, Nemzetközi Igazgatóság

Az előadás anyaga PDF                                                                

 

Fényképek a konferenciáról
alumni konferencia alumni konferencia
alumni konferencia PTE alumni konferencia - PTE

 

World café

A World café keretében interaktív beszélgetések, valamint gyakorlatok és tapasztalatok megosztása zajlott.

alumni konferencia alumni konferencia
alumni konferencia alumni konferencia

 

World café keretében készített prezentációk

A prezentációk a képre kattintva nagy mérteben is megtekinthetők.

WORLD CAFÉ KERETÉBEN KÉSZÍTETT PREZENTÁCIÓK

WORLD CAFÉ KERETÉBEN KÉSZÍTETT PREZENTÁCIÓK

WORLD CAFÉ KERETÉBEN KÉSZÍTETT PREZENTÁCIÓK

 

Esti off program

Látogatás a pécsi Püsköki Palotában, Boranimáció Győrffy Zoltán kapcsolati igazgató vezetésével.


alumni konferencia

alumni konferencia

alumni konferencia