Diplomás pályakövetés

A válaszadók több mint 71%-a most is ugyanazt a szakot választaná, amin a diplomáját szerezte.

Végzettjeink közel 97%-a ajánlaná az egyetemet barátainak, ismerőseinek.

A válaszadók több mint 82%-a saját vagy kapcsolódó szakterületén kapott munkát.

A válaszadók közel 96%-a azonnal vagy rövid idejű keresés után talált állást.

Diplomás Pályakövető Rendszer (DPR)

Alumni közösségünk ápolása különösen fontos a számunkra, hiszen a legkülönbözőbb szakterületeken országos és nemzetközi sikereket is elérő egykori hallgatóink véleményükkel, tapasztalataikkal segítik az egyetemünk folyamatos fejlődését.

A Diplomás Pályakövető Rendszer (DPR) egy országos kutatási projekt, melyhez kapcsolódva 2010-ben a PTE is elindította végzettjeinek és aktív jogviszonnyal rendelkező hallgatóinak online megkeresését.

 A pályakövetési vizsgálat két fő területre fókuszál
  • A hallgatói motivációs vizsgálattal megismerhetjük a hallgatók munkaerő-piaci, továbbtanulási motivációit, képzéssel szembeni elvárásait, munkaerő-piaci várakozásait, képzési és elhelyezkedési stratégiáit, továbbá előkészíthetjük a későbbi pályakövetéses vizsgálatokat.
  • végzett hallgatók megkérdezésével szeretnénk megismerni munkaerő-piaci helyzetüket, munkavállalói tapasztalataikat, munkaerő-piaci elhelyezkedési stratégiájukat, értékelésüket a képzéseinkre és intézményi szolgáltatásainkra vonatkozóan, továbbá szeretnénk feltérképezni a már diplomával rendelkezők továbbképzési motivációit.

A kutatásokról bővebben