Alumni workshopok

Alumni ws

 

Kedves Alumni tagjaink!

Szeretettel meghívjuk Önöket az Alumni workshop - Mézkóstoló c. ingyenes programunkra, amely rendezvénysorozatunk második állomása. Célunk, hogy egyetemi partnereinket és termékeiket bemutassuk Önöknek, ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött előadások és kóstolók keretein belül.

Engedjék meg, hogy ezúttal a Fürtös Méz termékeiből adjunk ízelítőt.

 

A Fürtös Méz, egy mecseki családi gazdaság, amely több éve készít természetes alapanyagok felhasználásával egészséges élelmiszereket és desszerteket. A méhészet a fő tevékenységük, termelőként 2013 óta vannak jelen magas minőségű termékeikkel a piacon.

Családjuk, és ezért vállalkozásaik hitvallása is, hogy az egészség elérhetővé váljon mindenki számára az egészséges táplálék által. Hiszik, hogy az egészség rögtön a táplálkozás által is determinálható.

Fő profiljuk a méz, ami mellett több mézzel készült és gyógynövényes termékkel rendelkeznek, amelyek az egészség jegyében, jöttek, jönnek létre. (Méz, mézes csokoládé drazsé, puszedli, mézes kekszek, gyógynövény szörpök, lekvárok.)

Termékeik tartósítószert és hozzáadott adalékanyagokat nem tartalmaznak. Az előállítás során használt méz nem esik át hőkezelésen, hanem eredeti formájában kerül a termékekbe.

A minőségbiztosítás, már a kaptárnál elkezdődik.

 

Fürtös Ökokuckó

Kicsi méhes ház a nagy fák alatt…

Abaligeten a Cseppkőbarlang közelében a Denevérmúzeum mellett működik a Fürtös Ökokuckó.

Tevékenységük célja az, hogy közel hozzák az emberekhez a beporzók megőrzésének fontosságát: ezt rövid, gyakorlatias, szórakoztató foglalkozások formájában teszik. Egy ilyen foglalkozás során bemutatják a méhek életét és tevékenységét, a méhész munkáját, beszélnek a mézről, és annak egészségre gyakorolt hatásairól, végül pedig az egyéni beporzókról, és az ő védelmükről.

 

A fenti témákat bemutatva szeretnék az érdeklődőket bevezetni a méhek birodalmába, majd ezt követően egy mézkóstoló keretében 4 különböző mézet bemutatni.

Fürtös kép

Helyszín

K20 Kirakat (K20 Kirakat vállalkozásösztönző és mentorprogram- 7621 Pécs, Király utca 20.)

Pécs Város Önkormányzata és a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. közös projektje támogatásával

#K20kirakat #K20

Időpont

2023.09.12. 14:00-15:30

Részvétel és regisztráció

A rendezvény PTE Alumni tagok részére ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, amely az alábbi linken érhető el:

Regisztráció


A regisztráció menete

 

A regisztrációs felület 2023. szeptember 04. (hétfő) 08:00 órától lesz elérhető 2023. szeptember 11. (hétfő) 08:00 óráig a szabad helyek függvényében.
Egy e-mail címről egy regisztrációt tudunk elfogadni!
Sikeres regisztrációt követően 2023.09.12-én 13:45-től a rendezvény helyszínén személyesen, a visszaigazoló email bemutatása után lehet belépni.
A rendezvényre maximum 12 fő regisztrációját tudjuk elfogadni.

Tekintettel arra, hogy Alumni tagjaink száma igen nagy, a helyek száma korlátozott. Amennyiben nem aktív a foglalási felület, úgy a szabad helyek már elfogytak! Szíves megértésüket köszönjük.

Kiemelten kérjük, ha részvételi szándékuktól elállnának, szeptember 11-ig legyenek kedvesek jelezni a lemondást az alumni@pte.hu email címen, ezáltal biztosíthatjuk Alumni tagjaink számára a felszabaduló helyeket! 

 

 

Felhívjuk szíves figyelmét arra, hogy amennyiben a helyek korlátozott száma miatt nem jutna be a programra, novemberig még 3 gasztronómiai tematika köré épülő workshoppal jelentkezünk!

E-mail-ben és telefonon a jelentkezés sajnos nem lehetséges!

Amennyiben a helyek korlátozott száma miatt nem jutna be egy programra, novemberig még 3 gasztronómiai tematika köré épülő workshoppal jelentkezünk, ezért is érdemes havonta megjelenő hírlevelünket figyelemmel kísérni!

További alumni workshopjaink a 2023-as évben
  • 2023.10.19. | Alumni workshop Borkóstoló
  • 2023.11.14. | Alumni workshop Csokoládé kóstoló
  • 2023.11.23. | Alumni Akadémia kávébemutató és kóstoló

 

Korábbi workshopjainkról

Sörkóstoló

A Pécsi Sörfőzde Zrt. bemutatójával elindult a Pécsi Tudományegyetem Alumni és Vállalati Kapcsolatok Irodájának rendezvénysorozata a nemrégiben megnyitott K20-ban, a Király utca 20. szám alatt.

Részletek az univpecs.com-on

Galéria

 

Mézkóstoló

A Mézkóstoló workshopon az abaligeti Fürtös méz mutatkozott be az öregdiákoknak.

Részletek az univpecs.com-on

Galéria