Alumni Akadémia

Tisztelt Érdeklődő! 
 

A Pécsi Diplomások Köre szeretettel meghívja Önt az Alumni Akadémia soron következő programjára, amelyet 2024. november 14-én tartunk - Generációk az oktatásban – Hogyan értsünk szót egymással? címmel. 
A közismert és népszerű generációkutató, Steigervald Krisztián előadása tudományos, pszichológiai és edukációs szempontokat is figyelembevéve megvilágítja a generációs különbségeket, azok látható és kevésbé ismert aspektusait. 


A PTE alumnijába tartozó előadó a Tőle megszokott humorral, érthető és élvezhető módon világít rá olyan élethelyzetekre, összefüggésekre, amelyben mindennap megtalálhatjuk magunkat, nemcsak az iskolapadban, hanem akár online ügyintézéskor, a családi asztalnál, vagy épp a munka világában. Ki ne tapasztalta volna meg, hogy a generációkat más-más érdekli, más a figyelmi fókuszunk, hát még a minőségi idő és tanulás kérdésköre.

Amiről szó lesz:
  • Milyen motivációi lehetnek egy mai fiatalnak?
  • Mik a mai oktatás legnagyobb kihívásai a generációk szemszögéből nézve?
  • Tisztelet, értékrend és naprakész tudás – melyik milyen súllyal esik a latba?

Az előadást moderált beszélgetés követi, melyben a nézők kérdései is megválaszolásra kerülhetnek.

Az előadást tartja

Steigervald Krisztián

Szakértővendég: Steigervald Krisztián, generációkutató, tréner, író

tibenszkymonilisa
 

Műsorvezető, háziasszony: Tibenszky Moni Lisa, sport mentáltréner, life és business coach, oktatási újságíró, a Felelős Szülők Iskolája alapítója.

Bemutatkozás | Generációk (generaciok.com)

 

HELYSZÍN

Dél-Dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont, Mélyföldszint előadóterem

Cím: 7622 Pécs, Universitas utca 2/A. 

 

IDŐPONT

2024.11.14. (csütörtök) 14:00-15:30

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött:

 REGISZTRÁCIÓ

 

Regisztrációs időszak: 2024.11.04-13.

A regisztráció menete

 

A regisztrációs felület 2024. november 04. (hétfő) 08:00 órától lesz elérhető 2024. november 13. (szerda) 08:00 óráig a szabad helyek függvényében. 
Egy e-mail címről egy regisztrációt tudunk elfogadni! 
Sikeres regisztrációt követően 2024.11.14-én 13:45-től a rendezvény helyszínén személyesen, a visszaigazoló email bemutatása után lehet belépni. 
Amennyiben nem aktív a foglalási felület, úgy a szabad helyek már elfogytak! Szíves megértésüket köszönjük. 
Kiemelten kérjük, ha részvételi szándékuktól elállnának, november 13-ig legyenek kedvesek jelezni a lemondást az alumni@pte.hu email címen, ezáltal biztosíthatjuk a további jelentkezők számára a felszabaduló helyeket!  

 

E-mail-ben és telefonon a jelentkezés sajnos nem lehetséges! 
Várjuk további programjainkra! 


KORÁBBI ELŐADÁSok az alumni akadémián
Alumni Akadémia - Hogy ne legyél április bolondja, avagy hogyan lehetsz tudatos élelmiszervásárló?

 

A jelentkezők nagy száma is bizonyította, hogy az Alumni Akadémia újból egy nagy érdeklődést kiváltó témát hozott az öreg/örökdiákok számára, immáron negyedszerre. Az előadó, Keczeli Viola, a PTE alumnája, jelenleg az Egészségtudományi Doktori Iskola PhD-hallgatója olyan tényekbe és tévhitekbe avatta be hallgatóságát, melyek biztos, hogy nem hangzanak el a termékek köré épített hangzatos marketingkampányok során. Az április 25-i eseménynek idén is a Tudásközpont adott otthont.

A résztvevők hasznos információkkal gazdagabban és ezáltal tudatosabban távozhattak, jobban felkészülve arra, hogy bizony az élelmiszeripar nem szociális intézmény, mindig észben kell tartanunk, hogy a profitorientáltság mozgatja az élelmiszeripar szereplőit.

Alumni Akadémia 2024

Keczeli Viola megdöbbentő számokat is hozott az előadásában.

Életünk során átlagosan 80 000-szer táplálkozunk! De ez azt is jelenti, hogy bármikor megéri változtatni, tudatosabb egészségmagatartást elsajátítani.

A cikk terjedelmi korlátai nem engedik, hogy az összes tévhitet felsoroljuk, ami elhangzott, de következzék itt egy szubjektív válogatás, melynek a figyelembe vételével már sok mindent javíthatunk kevésbé egészségtudatos vásárlási szokásainkon:

Lehet, hogy boldogan vittük haza a drágán megvásárolt GMO-mentes csirkénket a boltból, de legközelebb erre már nem kell költenünk. Az EU-s szabályozások szerint ugyanis csak GMO-mentes gabonát kaphatott a csirkénk, így minden csirke GMO-mentes amúgy is. Menjünk a Himalájába sóért? Semmiképp, ugyanis a Himalája só Pakisztánból érkezik, így szintén nem éri meg a többletköltséget, ha csak a misztikus neve vonzana, valójában ugyanúgy 98%-a egyszerű nátrium-klorid.

 

Mindig a pro és kontra érveket érdemes figyelembe venni, és azokat tudatosan mérlegelni.

Győrffy Zoltán kapcsolati igazgató biztosította a jelen levőket, hogy a PTE-s alumni népes táborát továbbra sem hagyja alma materük program nélkül. Ősszel egy workshoppal járhatják körbe a jelentkezők az egészségtudatosság témáját.

 

Az előadás tanulsága:

Alumni Akadémia 2024

Nem az ördögtől valók az ízfokozók sem, a korábbi hiedelmekkel ellentétben a kínai étterem szindróma és tünetegyüttes nem kizárólag nekik tulajdonítható. A jelenlegi élelmiszeripari szabályozás szerint biztonságosan fogyaszthatóak, amennyiben nem visszük túlzásba ezeknek a mennyiségét. Igaz, elnyomják az élelmiszerek ízbéli hibáit így túlfogyasztásra ingerelhetnek, viszont csak az arra érzékenyeknél válthat ki allergiás reakciót.

Alumni Akadémia 2024

Az aszpartám valójában ugyanolyan veszélyes az egészségünkre, mint a savanyú uborka. (Vagyis semennyire, ha mértékkel fogyasztjuk, ez a kulcsa!)

A nyírfacukornak nincs köze a nyírfához, a kukoricacsövet tekintheti "felmenőjének". Nem minden E-számtól kell rettegnünk, csak fontos tisztában lenni a jelentésükkel. Ehhez nyújt segítséget a NÉBIH E-szám keresője, ahol például megtalálhatjuk, hogy az E-200 a C-vitamint takarja. Nem minden külföldről érkező és drága superfood éri meg igazán az árát, hiszen sok, hazánkban is termő alternatíva érhető el. Például az egzotikus és népszerű chia mag helyett ropogtassunk magyar diót, ugyanazt a hatást érjük el vele.

A kókuszzsírtól bizony nem fogunk lefogyni.

Egy olajban jól átsütött édesburgonya semmivel sem egészségtudatosabb választás az olcsóbb rokonánál, a sima krumplinál.

 

2023. november 23. Kávékóstoló a Starbucks jóvoltából

100 regisztrált alumni vehetett részt Szemmelróth Cynthia, a Pécsi Tudományegyetem alumnájának Bevezetés a kávé világába című előadásán, melyen a kávé történetével, a Starbucks által képviselt fenntartható kávétermesztéssel, és természetesen finom kávékkal ismerkedhettek meg a résztvevők.

További részletek az univpecs.com-on

Beszámoló a kávékóstolóról

Galéria

2022. szeptember 29. Bőhm Kornél: Szó/Mágia, manipuláció

Bőhm Kornél: Szó/Mágia, manipuláció »

Beszámoló az univpecs.com-on »

Képgaléria »

 

 

2023. április 20. Tanár vagyok! És? – interaktív könyvbemutató Jocó bácsival - Őszinte vallomás pedagógiai felhanggal

 

 

Tervezett alumni események

A PTE-s alumni népes táborát továbbra sem hagyja alma materük program nélkül. Jövőbeli workshopjainkat ezen a linken követhetik nyomon.