Tisztelt Érdeklődő!
A Pécsi Diplomások Köre szeretettel meghívja Önt az Alumni Akadémia soron következő programjára, amelyet 2024. november 14-én tartunk - Generációk az oktatásban – Hogyan értsünk szót egymással? címmel.
A közismert és népszerű generációkutató, Steigervald Krisztián előadása tudományos, pszichológiai és edukációs szempontokat is figyelembevéve megvilágítja a generációs különbségeket, azok látható és kevésbé ismert aspektusait.
A PTE alumnijába tartozó előadó a Tőle megszokott humorral, érthető és élvezhető módon világít rá olyan élethelyzetekre, összefüggésekre, amelyben mindennap megtalálhatjuk magunkat, nemcsak az iskolapadban, hanem akár online ügyintézéskor, a családi asztalnál, vagy épp a munka világában. Ki ne tapasztalta volna meg, hogy a generációkat más-más érdekli, más a figyelmi fókuszunk, hát még a minőségi idő és tanulás kérdésköre.
Amiről szó lesz:
- Milyen motivációi lehetnek egy mai fiatalnak?
- Mik a mai oktatás legnagyobb kihívásai a generációk szemszögéből nézve?
- Tisztelet, értékrend és naprakész tudás – melyik milyen súllyal esik a latba?
Az előadást moderált beszélgetés követi, melyben a nézők kérdései is megválaszolásra kerülhetnek.
Az előadást tartja
Szakértővendég: Steigervald Krisztián, generációkutató, tréner, író
Műsorvezető, háziasszony: Tibenszky Moni Lisa, sport mentáltréner, life és business coach, oktatási újságíró, a Felelős Szülők Iskolája alapítója.
Bemutatkozás | Generációk (generaciok.com)
HELYSZÍN
Dél-Dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont, Mélyföldszint előadóterem
Cím: 7622 Pécs, Universitas utca 2/A.
IDŐPONT
2024.11.14. (csütörtök) 14:00-15:30
A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött:
Regisztrációs időszak: 2024.11.04-13.
- A regisztráció menete
-
A regisztrációs felület 2024. november 04. (hétfő) 08:00 órától lesz elérhető 2024. november 13. (szerda) 08:00 óráig a szabad helyek függvényében.
Egy e-mail címről egy regisztrációt tudunk elfogadni!
Sikeres regisztrációt követően 2024.11.14-én 13:45-től a rendezvény helyszínén személyesen, a visszaigazoló email bemutatása után lehet belépni.
Amennyiben nem aktív a foglalási felület, úgy a szabad helyek már elfogytak! Szíves megértésüket köszönjük.
Kiemelten kérjük, ha részvételi szándékuktól elállnának, november 13-ig legyenek kedvesek jelezni a lemondást az alumni@pte.hu email címen, ezáltal biztosíthatjuk a további jelentkezők számára a felszabaduló helyeket!
E-mail-ben és telefonon a jelentkezés sajnos nem lehetséges!
Várjuk további programjainkra!
KORÁBBI ELŐADÁSok az alumni akadémián
- Alumni Akadémia - Hogy ne legyél április bolondja, avagy hogyan lehetsz tudatos élelmiszervásárló?
-
A jelentkezők nagy száma is bizonyította, hogy az Alumni Akadémia újból egy nagy érdeklődést kiváltó témát hozott az öreg/örökdiákok számára, immáron negyedszerre. Az előadó, Keczeli Viola, a PTE alumnája, jelenleg az Egészségtudományi Doktori Iskola PhD-hallgatója olyan tényekbe és tévhitekbe avatta be hallgatóságát, melyek biztos, hogy nem hangzanak el a termékek köré épített hangzatos marketingkampányok során. Az április 25-i eseménynek idén is a Tudásközpont adott otthont.
A résztvevők hasznos információkkal gazdagabban és ezáltal tudatosabban távozhattak, jobban felkészülve arra, hogy bizony az élelmiszeripar nem szociális intézmény, mindig észben kell tartanunk, hogy a profitorientáltság mozgatja az élelmiszeripar szereplőit.
Keczeli Viola megdöbbentő számokat is hozott az előadásában.
Életünk során átlagosan 80 000-szer táplálkozunk! De ez azt is jelenti, hogy bármikor megéri változtatni, tudatosabb egészségmagatartást elsajátítani.
A cikk terjedelmi korlátai nem engedik, hogy az összes tévhitet felsoroljuk, ami elhangzott, de következzék itt egy szubjektív válogatás, melynek a figyelembe vételével már sok mindent javíthatunk kevésbé egészségtudatos vásárlási szokásainkon:
Lehet, hogy boldogan vittük haza a drágán megvásárolt GMO-mentes csirkénket a boltból, de legközelebb erre már nem kell költenünk. Az EU-s szabályozások szerint ugyanis csak GMO-mentes gabonát kaphatott a csirkénk, így minden csirke GMO-mentes amúgy is. Menjünk a Himalájába sóért? Semmiképp, ugyanis a Himalája só Pakisztánból érkezik, így szintén nem éri meg a többletköltséget, ha csak a misztikus neve vonzana, valójában ugyanúgy 98%-a egyszerű nátrium-klorid.Mindig a pro és kontra érveket érdemes figyelembe venni, és azokat tudatosan mérlegelni.
Győrffy Zoltán kapcsolati igazgató biztosította a jelen levőket, hogy a PTE-s alumni népes táborát továbbra sem hagyja alma materük program nélkül. Ősszel egy workshoppal járhatják körbe a jelentkezők az egészségtudatosság témáját.
Az előadás tanulsága:
Nem az ördögtől valók az ízfokozók sem, a korábbi hiedelmekkel ellentétben a kínai étterem szindróma és tünetegyüttes nem kizárólag nekik tulajdonítható. A jelenlegi élelmiszeripari szabályozás szerint biztonságosan fogyaszthatóak, amennyiben nem visszük túlzásba ezeknek a mennyiségét. Igaz, elnyomják az élelmiszerek ízbéli hibáit így túlfogyasztásra ingerelhetnek, viszont csak az arra érzékenyeknél válthat ki allergiás reakciót.Az aszpartám valójában ugyanolyan veszélyes az egészségünkre, mint a savanyú uborka. (Vagyis semennyire, ha mértékkel fogyasztjuk, ez a kulcsa!)
A kókuszzsírtól bizony nem fogunk lefogyni.
- 2023. november 23. Kávékóstoló a Starbucks jóvoltából
-
100 regisztrált alumni vehetett részt Szemmelróth Cynthia, a Pécsi Tudományegyetem alumnájának Bevezetés a kávé világába című előadásán, melyen a kávé történetével, a Starbucks által képviselt fenntartható kávétermesztéssel, és természetesen finom kávékkal ismerkedhettek meg a résztvevők.
- 2022. szeptember 29. Bőhm Kornél: Szó/Mágia, manipuláció
-
Bőhm Kornél: Szó/Mágia, manipuláció »
Beszámoló az univpecs.com-on »
Képgaléria »
- 2023. április 20. Tanár vagyok! És? – interaktív könyvbemutató Jocó bácsival - Őszinte vallomás pedagógiai felhanggal
-