MIK PARTNERS 2023 és Baranya Vármegyei Mérnöki Kamara Poszterkiállítás

szep

29

Beküldte
siteadmin

Az ipar részéről felmerülő igények és ehhez kapcsolódóan a tudomány, illetve az oktatás oldaláról jelentkező feladatok összehangolását helyezte az idei MIK PARTNERS Szakmai Nap középpontjába a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara (PTE MIK), amely 2023. szeptember 28-án a Baranya Vármegyei Mérnöki Kamarával (BVMK) közösen rendezte meg hagyományos konferenciáját.

Az idei MIK PARTNERS-en a plenáris ülések mellett 20 szekcióban mintegy 94 szakmai, tudományos előadás hangzott el, esetenként angol nyelven.

Az idén több rangos program színesítette a szakmai napot: aláírták a mér­nökhallgatók diplomájának az EEED nyilvántartásába kerülését segítő megállapodást, mint ahogy e napon ren­dezték a fenntarthatóság egyetemi oktatásba való beépítését megcélzó Join Rise nevű Erasmus+ projekt talál­kozóját is.

Éppen 30 éve annak, hogy elindult a pécsi környezetmérnöki képzés a MIK jogelődintézményében, ezért egész napos programra várták a képzéshez kapcsolódó szakembereket, oktatókat, munkatársakat, végzett hallgatókat, ipari partnereket.
Minél több fiatalt bevonni a duális képzésbe – ez volt az egyik fő aktuális célja a Duális Képzési Tanácsnak, amely az első vidéki ülését tartotta a MIK PARTNERS-en.

A Szakmai Napon alakult meg a BVMK Fiatal Mérnökök Csoportja illetve a Dél-Dunántúli Építész Kamara pedig az alkotó építészek és műveik megbecsülését szolgáló Forbát Alfréd Építészeti Díjat adta át a legkiválóbbaknak.

A MIK PARTNERS kísérőrendezvényeként izgalmas poszterkiállítást rendez a mérnöki hivatás iránti érdeklődés felkeltésére a pécsi Széchenyi téren a Baranya Vármegyei Mérnöki Kamara, a kar hallgatóinak munkáit, projektjeit pedig a MIK folyosóin két házi kiállítás szemlélteti.

A Dél-Dunántúli Építész Kamra és a Baranya Vármegyei Mérnöki Kamara tagjai számára a rendezvényt szakmai továbbképzésként akkreditálta.