30 éves a pécsi környezetmérnök képzés

szep

29

Beküldte
siteadmin

2023 szeptemberében jeles évfordulóhoz érkezett a Pécsi környezetmérnöki képzés, mivel az első évfolyam az 1993/94-es tanév őszi szemeszterében, harminc évvel ezelőtt indult karunk jogelőd intézményében, a Pollack Mihály Műszaki Főiskolán.

A karon jelenleg is naprakész műszaki, természettudományos és menedzsment-ismeretekkel rendelkező szakembereket képeznek, akik tanulmányaik során az intelligens környezettechnológiák, a megújuló energiák vagy akár a nukleáris környezetvédelem specializáción mélyíthetik el tudásukat hagyományos vagy ipari partnerekkel együttműködve akár duális képzési formában.

Az évforduló alkalmából egész napos programra várták a képzéshez kapcsolódó szakembereket, oktatókat, munkatársakat, végzett hallgatókat, ipari partnereket. Két szekcióban tárgyalták meg a környezetvédelmi oktatás jelenét, a 30 év tapasztalatait, amelyet néhány egykori hallgató inspiráló előadása is gazdagított.

Az egyetemi évekre való emlékezést kopjafaszögeléssel koronázták meg a Pécsett végzett környezetmérnökök, a programban különleges campustúra is helyet kapott, valamint kötetlen vacsora és jubileumi szakest zárta a rendezvényt.