Az USA-ban és Kínában is népszerűek a PTE MIK oktatóinak kurzusai

ápr

13

Beküldte
siteadmin

Már több mint 500 hallgató tanul a PTE Műszaki és Informatikai Karán.

Az első nemzetközi hallgatót a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karának (PTE MIK) jelenlegi dékánja személyesen kísérte a repülőtérről Pécsre a karon akkor indult osztatlan építész képzésre még 2013-ban. 

Az oktatási intézményben 12 képzés érhető el angol nyelven, köztük a 2021 szeptemberében induló biomedikus mérnök mester szak, amely iránt már most is több százan érdeklődnek, és amit kifejezetten angolul indítanak. Amellett, hogy a leendő külföldi hallgatók részéről jelentős érdeklődés mutatkozik a PTE MIK-en meghirdetett angol nyelvű képzések iránt, a nemzetköziesítés számos új külföldi egyetemi kapcsolatot is hozott a karnak. A pécsi egyetemi oktatók már eddig is több külföldi felsőoktatási intézményben vezettek kurzusokat, amelyek szakmai színvonaluk miatt igen népszerűnek bizonyultak az ottani diákok körében.

Az országban másodikként a pécsi egyetem Műszaki és Informatikai Kara indított angol nyelven osztatlan építész képzést, amelyet az európai építészképzésben, és a szakmagyakorláshoz illeszkedő direktívák alapján korszerűsítettek, és amelyre az Európai Parlamenttől kaptak validációt. Az első külföldi hallgatók még egyesével érkeztek, mára a karon a nemzetközi hallgatók száma elérte az ötszázat, de közülük jellemzően minden második továbbra is az építészképzésben vesz részt. Az osztatlan képzés mellett a BsC, az MsC, sőt a Breuer Marcell Építész Doktori Iskola is fogad nemzetközi jelentkezőket. 2015-től az IT és az építőmérnök szakon is elindították az angol nyelvű oktatást, 2017-től pedig a villamosmérnök-képzésben is megnyílt a lehetőség a külföldi hallgatók előtt. 

További információk