Cserélik a térburkolatot a Tudásközpontnál

már

22

Beküldte
admin

Megújul a  Tudásközpont, melyben a PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont és a Csorba Győző Könyvtár, valamint a Teleky Bistró működik. A komplexum északi oldalán megkezdődtek a térburkolat cseréjének munkálatai, az épületbe sem a megszokott útvonalon lehet bejutni. 

A Tudásközpont épületének közel 13 éves működése során számos műszaki probléma (pl. fagyás, süllyedés) jelentkezett a külső mészkőből készült térburkolattal kapcsolatban, emiatt szakértői vizsgálatokra alapozva  döntés született a burkolat teljes cseréjéről.
Az épület északi oldali gyalogos forgalmú területének burkolatcseréje történik, mely kiterjed a főlépcsősorra, valamint a mozgássérültek közlekedésére is alkalmas járda területére.

A lépcsősor áttervezésével új ülőfelületek, és új -egyedi- kerékpártárolók is létesülnek majd.

A munkák megkezdését követően az északi főbejáraton történő közlekedés eddig ugyan biztosított volt, de a munkálatok újabb fázisa miatt március 20-tól az északi főbejáratot lezárták, így az már nem használható. A gyalogos forgalmat a kerítéseken és oszlopokon elhelyezett ideiglenes irányító táblák segítik. 

A létesítménybe a felújítás végéig a déli (parkoló felöli) főbejáraton lehet bejutni.

A kivitelezési munkák a tervek szerint június első felében fejeződnek be.