Ég a szívem belseje

máj

03

Beküldte
admin

Döbbenten szemlélték a szervezők, hogy milyen mértékű érdeklődés mutatkozott a PTE MK hallgatói által szervezett majálison a Balokány Liget szépülő területén május elsején, a reggel kilenckor induló programok hajnalig tartottak.

“Szerintem vagy ötezren látogattak ki, látszott, hogy hiányzott az embereknek valami ilyesmi program, és mi nagyon örültünk, hogy ezt az űrt sikerrel tudtuk betölteni”

– mondta el Novák Ábris, a PTE MK hallgatója, a program egyik szervezője. (Korábbi anyagunk ezen a linken olvasható.)

Az esemény elején Péterffy Attila polgármester nyitóbeszédében a sok pécsi által szeretett villamosról is beszélt. Ugyanis a továbbra is szépülő Balokányban helyezik el a felújított villamost legkésőbb augusztus 31-ig, amin jelenleg is dolgoznak a Biokom munkatársai. Kérdésünkre azt is elárulta, hogy nem csupán egy gyors beszéd megtartására érkezett, maga is kiélvezi a szép környezetet és a programokat.
A megnyitót a Fermata Vegyeskar folytatta, akik klasszikus és kortárs kórusművekkel szórakoztatták a hallgatóságot. Ezt követően

óránkénti bontásban érkeztek a fellépők, akik szinte minden műfajt képviseltek.

A jó hangulatot a kora délutáni techno aerobik törte meg, ahol a csupán fél órás zenés torna annyira felbosszantotta embereket, hogy meg akarták verni a fellépőket. A Porszem koncertje oldotta fel a hangulatot és őket követően, iskolai bandák és táncház is zajlott este tizenegyig. 


Számomra az egyik legmeglepőbb program a fiatal metálbanda volt, akik csupán a tizedik fellépésükön vannak túl, mégis irigylésre méltó profizmussal játszottak. Mint megtudtam tavaly állt össze a mostani formációjuk, ami az Incarnate nevet viseli. Következő biztos fellépésük a Szigetvárock-on lesz.
Természetesen a az eklektikus zenei felhozatal mellett számtalan más program is volt. Például a

public art kiállítás a Művészeti Kar hallgatóinak szobraiból, festményeiből és grafikáiból,

melyeket a Pepita körül nézhettek meg a látogatók. Számos kézműves egyesület és vásározó is kitelepült, a perui csecsebecséktől a kézműves tölgyfa vágódeszkáig mindent megtalálhattak az érdeklődők. Számos gyermekeknek szóló program is volt, például agyagozás, krumplinyomda és batikolás, de még elektronikus bütykölde is volt. A klasszikus majálisos sör-virsli sem maradt el természetesen, bár cseppet hosszú sorok alakultak ki, mivel összesen két helyszínen lehetett italt vásárolni. A hangulat mindezek ellenére kifejezetten kellemes maradt és meglepő türelemmel várták ki a sorukat a majálisozók.