Nemzetközi akkreditáció a MIK-en!

okt

04

Beküldte
siteadmin

A PTE MIK Építész Szakmai Intézete vállalta a kihívást, hogy nemzetközi akkreditációs szabványok szerint validálja az építészmérnöki alap- és mesterképzéseket. Ennek a folyamatnak az első lépéseként a program 2022 márciusában elnyerte az akkreditációs jogosultságot. Szeptember közepén pedig egy előzetes jelentéskészítő csoport tett látogatást a karon, hogy megvizsgálja a tanulmányi program szakmai jelölhetőségét.

A négytagú jelentéskészítő bizottság találkozott a kar vezetőivel, munkatársaival és hallgatóival; áttekintette a tanulmányi nyilvántartásokat, megvizsgálta az infrastruktúrát, a hallgatói munkákat, portfóliókat, kiállításokat, és így meggyőződött az építész képzések minőségéről és annak szakmai színvonaláról.

A látogatás végén a bizottság ismertette a megállapításait az Építész Szakmai Intézet tudományos munkatársaival. E szerint elfogadták a teljes program kandidálhatóságát, és méltatták az egyetemi munkatársak elkötelezettségét, a hallgatók sikereit, a kari létesítmények és a technikai felszerelések minőségét. Dicsérték a megtekintett tantervek egyértelműségét és szervezettségét, valamint az Építész Szakmai Intézet meghatározó regionális és nemzetközi pozícióját.