Inzulinrezisztens és cukorbeteg személyek összehasonlítása egészséges személyekkel egészségpszichológiai szempontok mentén

dec

06

Beküldte
siteadmin

A Pécsi Tudományegyetem Személyiség- és Egészségpszichológia Tanszékén folyó kutatásban való részvételre szeretnénk felkérni, amennyiben Ön betöltötte a 18. életévét és az alábbi csoportok bármelyikébe beletartozik!

A vizsgálat célcsoportjai:

  • egészséges személyek (az alább felsorolt betegségekkel nem rendelkező emberek)
  • inzulinrezisztens személyek
  • 1-es típusú cukorbetegséggel élő személyek
  • 2-es típusú cukorbetegséggel élő személyek
  • terhességi típusú cukorbetegséggel élő, jelenleg várandós kismamák

A kutatásban használt kérdőívcsomag a következő jelenségek járja körül: testi válaszkészség, egészséghatékonyság, egészséges étkezés fontosságával kapcsolatos attitűd, az élet értelmességébe vetett hit, illetve az orvosi beavatkozásokkal kapcsolatos félelem. Továbbá a betegcsoportok valamelyikébe tartozó kitöltőknek az állapotukra vonatkozóan kell még megválaszolniuk néhány kérdést.

A kérdőívcsomag linkje: https://forms.gle/4eBo31YSPWh7eHQH8

A válaszadás kb. 10-12 percet vesz igénybe. A kutatásban való részvétel önkéntes, anonim jellegű. Személyes és beazonosításra alkalmas adatokra nem kérdezünk rá. A kitöltés bármikor megszakítható, ebben az esetben az adatok nem kerülnek felhasználásra. Az adatokat védett gépeken tároljuk, amihez csak a kutatás vezetője és a kutató fér hozzá. Egyéni kiértékelésre nem kerül sor, kizárólag csoportos szinten értelmezhető eredmények kerülnek elemzésre.

Ha bármilyen kérdése vagy észrevétele merülne fel a kutatással kapcsolatban, keresse a kutatást végző doktori hallgatót az alábbi elérhetőségen:

Őry Fanni, ory.fanni@pte.hu

Köszönjük, hogy hozzájárul munkánk sikeréhez!