Óriási érdeklődés a PTE beiskolázási rendezvényén

okt

11

Beküldte
admin

Idén október 11-én már ötödik alkalommal rendezte meg a Pécsi Tudományegyetem az Irány a PTE! Kultúrfesztet. Magyarország első egyetemének pályaválasztási fesztiválján ezúttal sem csak végzős, de alsóbb évfolyamos középiskolások, illetve pedagógusok és szülők is részt vettek. Az érdeklődők ebben az évben is megtöltötték a a pécsi Expo Centert, közel 4000-en voltak kíváncsiak a PTE képzési kínálatára

A Pécsi Tudományegyetem ebben az évben is az Irány a PTE! Kultúrfeszttel indította el beiskolázási kampányát, amelyre elsősorban a régióból várták a felvételi iránt érdeklődőket, ugyanakkor mint minden évben, ezúttal is érkeztek középiskolások az ország minden részéről. 
A pályaválasztás előtt álló, közel 4000 fiatal elsősorban az egyetemi karok standjait látogatta meg, ahol személyesen is feltehették kérdéseiket a pontszámítással, illetve a képzési kínálattal kapcsolatban. A Kultúrfeszten természetesen megjelentek az egyetem szervezeti egységei is, így a fiataloknak alkalmuk volt megismerkedni a sporttól a színházon át a legkülönfélébb szabadidős és szakmai tevékenységekkel.

Külön teremben mutatkoztak be a PTE partnerei, Pécs városa, kulturális intézmények és gazdasági partnerek egyaránt, több színpadon léptek fel egyetemi tehetségek, bemutatkozott a PTE PEAC Cheerleading és az ETK Jazz Dance csapata is. A 2025-ös felvételi eljárás újdonságait, a pontszámítási szabályokat az Oktatási Hivatal munkatársai ismertették izgalmas előadások keretében, emellett a zsúfolásig megtelt, több száz fős Hamerli teremben valamennyi kar tartott felvételi tájékoztató előadást. 

A Pécsi Tudományegyetem a következő hetekben országszerte a középiskolákban, gimnáziumokban segíti a továbbtanulás iránt érdeklődőket pályaorientációs programkínálatával, valamint november és január között a kari nyílt napokra is várják az érdeklődőket. Az idei pályaválasztási fesztivál programjai és további hasznos felvételi információk a PTE hivatalos beiskolázási oldalán, a felveteli.pte.hu oldalon érhetők el.