Radikalizmus és vallási szélsőségességek szakirányú továbbképzési szak

máj

12

Beküldte
siteadmin

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem idén harmadik alkalommal indítja meg a „Radikalizmus és vallási szélsőségességek” című szakirányú továbbképzési szakot. A képzés indítását az elmúlt években megerősödő szélsőséges vallási mozgalmak, a keresztény közösségek fenyegetettsége, illetve a vallási közösségek és az állami hatóságok fokozott együttműködése tette indokolttá.

Célunk az állami és az egyházi szervezetek minél szélesebb körben való megszólítása annak érdekében, hogy az érintettek között szorosabb együttműködés alakulhasson ki. Célkitűzésünk a hallgatók újabb ismeretekkel való gazdagítása, a feladatok végrehajtásához pedig a gyakorlatban alkalmazható hasznos szempontokat fogalmazunk meg.

A képzést, amely egyedülállóan kapcsolja össze a vallás teológiai, biztonsági, nemzetbiztonsági és jogi szempontjait, az Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kara gondozza, bevonva az egyes területek szakembereit, kutatóit.

A két féléves képzést 2021. szeptember 6-ától indul. Az összevonásokat péntek délutánonként és szombati napokon tartjuk.

A jelentkezési határidő 2021. július 16. A felvételi eljárást a járványhelyzetre való tekintettel egy 2 oldalas motivációs levél helyettesíti.

A képzés előrelátható önköltsége 175 ezer forint/félév.

Mellékletben: