Rég nem látott siker kapujában az NKA UNIVERSITAS PEAC csapata!

már

17

Beküldte
admin

Öt éve nem látott bravúrt hajtott végre az NKA UNIVERSITAS PEAC NBI-es női kosárlabdacsapata azzal, hogy a 3. helyen végzett a bajnokság alapszakaszában. Ugyanakkor Kond Árpád, a csapat ügyvezetője arra hívja fel a figyelmet, hogy most már arra kell koncentrálni, hogy a bajnokság legvégén az első négyben végezzen az együttes, amire 2016 óta nem volt példa! Az ügyvezető az eddigi sikereket többek között az egyetemmel való kiváló együttműködésnek, a PTE által nyújtott stabil szakmai és tudományos háttérnek tulajdonítja.

Az NKA Universitas PEAC csapata a múlt szombati, Szekszárd elleni győzelemmel biztosította a harmadik helyét az alapszakasz végén. Ez egyúttal azt jelenti, hogy a hatodik helyezett Ludovika-FCSM Csata lesz a negyeddöntőben a pécsi egyetemi csapat ellenfele.

Mostanában sokszor ünnepelhet a csapat - reméljük, péntek este is lesz ok az örömre!

„Úgy fogalmaztam meg a játékosok felé, hogy most jön a legkönnyebb, és egyúttal a legnehezebb feladat a számunkra” – meséli Kond Árpád, a csapat ügyvezetője. „Legkönnyebb, hiszen papíron a Diósgyőr és a Győr is erősebb ellenfél lenne a negyeddöntőben, de épp ezért pszichésen ez egy nagyon nehéz szituáció. Át kell lépnünk a saját árnyékunkat, és el kell viselni az esélyesség terhét! Mindezt úgy, hogy azért ott motoszkálhat bennünk, hogy az alapszakaszban idegenben kikaptunk a Csatától” – int óvatosságra az ügyvezető.

Kond Árpád ügyvezető is nagyon bízik a csapatban, és a négy közé jutásban

A kitűzött cél azonban ezzel együtt is egyértelműen a négy közé jutás! Mindez már hat éve nem sikerült a PEAC női kosárlabdacsapatának, ami egyúttal azt is jelzi, hogy az elmúlt évek munkája kezd beérni. És miből tevődik össze a siker?

„Számos összetevője van” – véli Kond Árpád. „Egyrészt sikerült stabilizálni a csapat hátterét, új alapokra helyeztük a pécsi női kosárlabdázást. Emellett

nagyon erős szakmai munka zajlik a csapatnál, méghozzá pécsi gyökerekkel.

Nem kell senkinek bemutatnom, de ugye a vezetőedző, Csirke Ferenc pécsi, mint ahogy a csapat két meghatározó játékosa, a csapatkapitány Sarok Niki és Szűcs Réka is. Hozzájuk jön a két akadémiai nevelés, így kvázi tiszteletbeli pécsi Wentzel Nóri és Kiss Virág. Ráadásul közülük Nóri és Réka a PTE hallgatói.  Melléjük pedig olyan játékosokat sikerült igazolni, és nevelni a Rátgéber Akadémián, akik valóban szívvel-lélekkel tudnak küzdeni a csapatért. És ott van a hatodik játékosunk, az egyre erősebb és hangosabb szurkolótáborunk, akik mindig átlendítik a csapatot a holtponton” – sorolja a sikerek receptjét az ügyvezető.

Szűcs Réka (labdával) számára a sport mellett a PTE-n való tanulás is fontos

Az egyetemmel való együttműködésre is kitért Kond Árpád.

„Nem hízelgésből mondom, hanem őszintén azt gondolom, hogy

a Pécsi Tudományegyetemnek kulcsszerepe van abban, hogy most itt tartunk a csapattal.

Hihetetlen erős szakmai és tudományos hátteret biztosít az egyetem, ami – kiegészülve a Nemzeti Kosárlabda Akadémiával és a tulajdonosi körrel – hatalmas stabilitást jelent a számunkra. Ez egy olyan hátország, ami jelentősen csökkenteni tudja az anyagilag jobb lehetőségekkel rendelkező ellenfeleink előnyét. Erre szoktuk mondani, hogy a legkisebb különbség a pályán van köztünk, és ezt talán a bajnokság hajrájában is bizonyítani tudjuk majd, de ehhez előbb le kell győznünk a Csatát a negyeddöntőben, méghozzá kétszer, hiszen két nyert meccsig tart a küzdelem” – adta ki az „ukázt” az ügyvezető.

Erre először március 18-án, pénteken 18 órakor lesz lehetősége a PEAC-nak a Lauber Dezső Városi Sportcsarnokban, ahol a méltán népszerű PTE Brass Band is segíti majd a – várhatóan amúgy is kiváló – hangulat fokozását.