Sport, életmód, egészség

nov

16

Beküldte
admin

PTE Egészségtudományi Karának Rekreáció és életmód alapszakos, másodéves, levelező képzésben részt vevő hallgatóinak szervezésében jött létre egy teltházas konferencia, Dr. Elbert Gábor Lászlóval, a kar adjunktusával, Vezér-Hunyadi Kimberlivel, az egyik diákszervezővel és Dr. Cselik Bencével beszélgettünk a szervezésről.

 

„A konferenciákat tartalmi szempontból is meg lehet közelíteni. A PTE Egészségtudományi Karán a sportot és az egészséget próbáljuk összekapcsolni, e kettő párhuzamosságára nevelni a gyerekeket” – mondta Elbert Gábor adjunktus. „Az ilyen konferenciáknak viszont az a különlegessége, hogy ezeket maguk a hallgatók szervezik, ez a rendezvényszervezés óra keretében találtuk ki. A másodoséves levelezőkkel erről beszélgettünk, hogy meséljek-e arról, hogy kell rendezvényt szervezni, vagy csináljunk-e valamit a gyakorlatban? Úgy döntöttek, hogy szervezzünk egy konferenciát. 2012 óta félévente szervezünk ilyen rendezvényt, de ennyire önálló csapattal, mint amilyen a mostani, még nem találkoztam.

Minden, ami jó, azért a hallgatók a felelősek, én csak a hibákért!

De komolyan azt gondolom, hogy hasznos megtapasztalnia a hallgatóknak, milyen ez a munka, milyen az izgalom a szervezés, és milyen öröm az, amikor a 140 fős regisztrációs keret betelik, s több tucatnyian könyörögnek, hadd jöjjenek be ők is valahogy.

„Nagyon élveztem az egész konferenciaszervezést, sokat tanultam belőle” – kezdte Vezér-Hunyadi Kimberli, aki másodéves rekreáció és életmód szakon tanul levelezőként. „A kommunikáció terén sokat fejlődtem, a szervezettség területén is bőven volt mint megtanulnom. Kudarcélmények is értek, az elején voltak vitáink, közöttünk, szervezők között támadt egy kis feszültség, de hamar elcsitultak a viták, és a végére minden rendbe jött. Olyan előadókat hívtunk meg, kik képesek az egészség- és a sporttudomány egész területét lefedni. tanul, levelező szak

Elbert Gábor hozzátette még, hogy számára az a legérdekesebb, amikor volt hallgatók érkeznek előadni, mert akkor megláthatják a gyerekek, hogy ezzel a papírral, ebből az iskolapadból hová lehet eljutni.

„Az Off programokat mesterszakos sportmenedzser szakos hallgatók szervezték tantárgyi keretek között, teljesen szabad kezet kaptak” – mondta Dr. Cselik Bence, a kar oktatója. „A saját kapcsolatrendszerüket vetették latba, táplálékkiegészítőkkel, masszázzsal, fitnesszel, esporttal foglalkozó cégeket csábítottak ide a konferenciára. Öröm volt látni, hogy a hallgatók mennyire önállóan dolgoztak, és hogy maximálisan megoldották a feladatot.”