Töltött káposztát és mákos gubát készítenek a külföldi hallgatók

dec

27

Beküldte
admin

Sok külföldi hallgató marad Pécsett a vizsgaidőszak, sőt, akár az ünnepek alatt is, hiszen nem feltétlenül nyílik lehetőség az utazásra. Magyarországon számos kulturális, gasztronómiai különlegességgel ismerkedhetnek meg az itt töltött éveik alatt. Ezt a kultúrák közti eszme- és tapasztalatcserét segíti elő többek között a PTE Nemzetközi Tavasz, valamint Nemzetközi Ősz rendezvénysorozata, amely ezúttal téli különlegességgel, igazi csemegével várja az érdeklődőket, hiszen egy hagyományos karácsonyi menü készül: töltött káposzta és mákos guba.

A Traditional Christmas Feast: Stuffed Cabbage and Poppy Seed Bread videót online december 23-án lehetett először megtekinteni, a menüt akár a főzőműsorral együtt, otthon is elkészíthetik a vállalkozó szelleműek. A műsorban Berta Anikó, a PTE ÁOK Angol-Német Hallgatói Önkormányzat irodavezetőjének irányításával két külföldi hallgató, Jehona Frokkaj és Mithil Barath Rajendran Venkatesh vett részt. Jehona a Koszovói Köztársaságból érkezett, és harmadéves a PTE BTK pszichológia szakán, Mithil pedig Indiából érkezett és biológiát tanul a Természettudományi Karon, szintén harmadik éve, ezen kívül a PTE hallgatói nagykövete is. Lokodi Ákos séf vezette be a hallgatókat a töltött káposzta és a mákos guba elkészítésének rejtelmeibe. 

A gasztronómia mindenképp egy olyan terület, ahol a kultúrák találkozásából valami egészen különleges jöhet létre, ez volt az egyik apropó, hogy az 50 étel a nagyvilágból c. kötet létrejöhessen, és ezt Berta Anikó, ötletgazda és szerkesztő is pontosan tudja. Ahogy Miseta Attila rektor az előszóban megfogalmazta:

„A kötet tükrözi gasztronómiai világunk sokszínűségét.”

Lokodi Ákos a két évvel ezelőtti projektben szintén közreműködött, és mind az ötven ételt elkészítették a hallgatók részvételével. Az izgalmas, kulináris különlegességeket tartalmazó könyvről bővebben: https://pte.hu/hu/50deli

International Winter »

Ötven ínycsiklandó étellel a világ körül »